Tgrt Haber
03 Nisan 2024 16:05 - Güncelleme : 04 Nisan 2024 01:04

Son dakika! Ankara'da Hurdacılar Sitesi'nde yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı

Ankara'da Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde lastik ve kağıtların bulunduğu alanda büyük bir yangın çıktı. Alevler çevre iş yerlerine de sıçradı. İtfaiye ekipleri yangını gece saatlerinde kontrole aldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com

Ankara'da Hurdacılar Sitesi'nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler rüzgarın da etkisiyle çevredeki iş yerlerine sıçradı. Dev dumanlar havadan görüntülendi.

İvedikköy Mahallesi'nde araç lastikleri ve atıkların bulunduğu alandaki yangın gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Ankara, Etimesgut ve Sincan itfaiye ekipleri ve havadan helikopterle yapılan müdahaleler gece saatlerinde sonuç verdi. Yangın kontrol altına alındı.

Son dakika! Ankara'da Hurdacılar Sitesi'nde yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı - 1. Resim

111 ARAÇ VE 468 PERSONELLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle ilçesindeki Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde araç lastikleri ve atıkların bulunduğu alanda çıkan yangına 111 araç ve 468 personelle müdahale edildiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, atıl durumdaki lastiklerin bulunduğu alanda çıkan ve bölgedeki iş yerlerine sirayet eden yangını söndürme çalışmalarının itfaiye, AFAD, OGM, THK, DHİM, EGM ve jandarma ekiplerinden oluşan toplam 111 araç ve 468 personelle yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Yangın mahalli toprak dökülmek suretiyle ve yoğun müdahaleler sonucunda hapsedilmiş, başka yerlere sirayeti engellenmiştir. Ortada kalan bölümde yangına müdahale yoğun bir şekilde devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Son dakika! Ankara'da Hurdacılar Sitesi'nde yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı - 2. Resim

VALİ ŞAHİN DUYURDU: CAN KAYBI VE YARALI YOK

Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada "Ciddi bir yangın söz konusu. İtfaiye ekiplerimiz burada. Havadan ve karadan müdahale ediliyor. Havadan 4 tane helikopterimiz var. Şimdi yangın uçağı da sortiye başlıyor. Can kaybı ya da yaralı bilgisi yok" dedi.

Son dakika! Ankara'da Hurdacılar Sitesi'nde yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı - 1. Resim

YANGIN 3 FABRİKAYA SIÇRADI 

Ankara’nın tüm ilçelerinden gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışırken tüm itfaiye personelinin izinlerin iptal edilerek göreve çağırıldığı öğrenildi. 

 Yanıcı maddelerin fazlaca olduğu alanda hızlıca yayılan yangın 3 fabrikaya sıçradı.

Son dakika! Ankara'da Hurdacılar Sitesi'nde yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı - 1. Resim

PEŞ PEŞE ŞİDDETLİ PATLAMALAR...

Bölgeden yükselen kara dumanlar şehrin birçok noktasında görünüyor. Bölgeden gelen bilgilere göre; yangının olduğu noktada peş peşe patlamalar meydana geldiği bildirildi.

Son dakika! Ankara'da Hurdacılar Sitesi'nde yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı - 2. Resim

MANSUR YAVAŞ: HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI

Ankara İtfaiyesindeki izindeki personel dahil bütün personelin yangına müdahale ettiğini aktaran ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Can kaybı yok. Havadan müdahale başladı" dedi.

Son dakika! Ankara'da Hurdacılar Sitesi'nde yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı - 4. Resim

YANGIN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Başkent 'te Sanayi sitesinde çıkan ve bir türlü söndürülemeyen yangın dron ile havadan görüntülendi. Simsiyah dumanların gökyüzünü kapladığı yangında olayın büyüklüğü gözler önüne serildi. 

Ayrıca alevlere helikopterlerle havadan da müdahale edildi.

Son dakika! Ankara'da Hurdacılar Sitesi'nde yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı - 5. Resim

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...