Tgrt Haber
✓ DOĞRULUK KONTROLÜ

Bakan Bolat'tan İsrailli bakanın iddialarına cevap: Almış olduğumuz kararın arkasındayız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
09 May 2024 15:33 - Güncelleme : 09 May 2024 16:11
Bakan Bolat'tan İsrailli bakanın iddialarına cevap: Almış olduğumuz kararın arkasındayız

Son dakika haber... Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; İsrail Dışişleri Bakanı'nın 'kısıtlamalar gevşetildi' iddiasına 'hayal ürünü' dedi ve tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'nin İsrail'e uyguladığı ticari kısıtlamaların çoğunu kaldırdığı öne sürmüştü. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrailli Bakanın bu iddiaları üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

İsrailli Bakanının söylemlerinin gerçekle hiç bir ilgisi olmadığını aktaran Bakan Bolat, "İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır" ifadelerini kullandı.

DMM'DEN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada da İsrailli Bakanın ortaya attığı ve bazı basın yayın organlarında yer alan, “Türkiye, İsrail’e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çekti” iddiasının doğru olmadığı aktarıldı.

"İDDİALARIN GERÇEKLE HİÇBİR İLGİLİ BULUNMAMAKTADIR"

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İsrail’in resmi yetkilileri tarafından ortaya atılan ve basın yayın organlarında yer alan, “Türkiye, İsrail’e karşı uyguladığı ticaret kısıtlamalarını geri çekti.” iddiası doğru değildir. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze’deki Filistinlilere insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması şartları sağlanıncaya kadar, İsrail ile ticaretin durdurulması kararı geçerliliğini korumaktadır.

Türkiye, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana, Gazze Şeridi’nde yürüttüğü ve masum Filistin halkına karşı uyguladığı katliama yönelik siyasi ve diplomatik çalışmaları en üst düzeyde gerçekleştirmeye devam etmektedir. Uluslararası kamuoyunu manipüle etmek için ortaya atılan bu ve benzeri iddiaların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Kaynak: tgrthaber.com

Doğruluk Kontrolü

Yanlış
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...