Tgrt Haber
13 Şubat 2024 19:15 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 23:31

Son Dakika! Bakan Yerlikaya'dan Erzincan açıklaması: 400 personel görevlendirildi

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan İliç'te bir maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili son durumu paylaştı.

Erzincan,,heyelan

Erzincan’ın İliç ilçesinde bir maden sahasında toprak kayması meydana geldi. En az 9 kişinin toprak altında kaldığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, meydana gelen afetle ilgili son durumu paylaştı.

Son Dakika! Bakan Yerlikaya'dan Erzincan açıklaması: 400 personel görevlendirildi - 1. Resim

9 KİŞİ TOPRAK ALTINDA

İliç ilçesinde bir maden sahasında saat 14.30 sıralarında yağıştan dolayı toprak kayması meydana geldi. Olayla ilgili konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, ilk belirlemelere göre en az 9 kişinin toprak altında kaldığını söyledi.

Son Dakika! Bakan Yerlikaya'dan Erzincan açıklaması: 400 personel görevlendirildi - 2. Resim

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Meydana gelen afetle ilgili Bakan Yerlikaya açıklama yaptı. Bölgede 400 personelin görevlendirildiğini bildiren Bakan Yerlikaya, "Bugün saat 14.28’de Erzincan İli İliç ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 9 işçimizin göçük altında kalmış olduğunu değerlendiriyoruz. Olay bölgesine AFAD İl Müdürlüklerinden, Erzincan JAK, Erzincan TSK ve Erzincan Gönüllülerinden olmak üzere toplam 400 personel görevlendirilmiştir. Göçük altındaki işçilerimize ulaşmak için çalışmalarımız başlamış ve devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

VALİ AYDOĞDU: RESMİ KAYNAKLARA İTİBAR EDİN

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm ekiplerin olay yerinde söyledi. Doğru bilgiler için vatandaşların resmi kaynaklara itibar etmesini isteyen Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Şu anda önemli olan bu toprak altında kalan vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde ulaşıp, onları sağ salim çıkarmak. Onun için biz gerekli tüm bilgileri vereceğiz. Bakın toprak diyoruz, biz gittik bütün arkadaşlarımızla hem sağ taraftaki hem de sol taraftaki toprak kaymasını gördük. Şu anda bütün arkadaşlar ölçümleri yapıyorlar. Ankara'dan ekipler yola çıktı geliyorlar. Şu anda bizim için en önemli olan toprak altında kalan vatandaşlarımızı sağ salim çıkarmak. Bu konuyla ilgili bütün ekiplerimiz burada. Biz olayın olduğu anda buradaydık. Sayın İçişleri Bakanımız her 10 dakikada bir bilgi alıyor. Cumhurbaşkanımız Mısır'dan aradı, bilgi arz ettik. Bütün arama kurtarma ekipleri burada. Canla başla çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bir eksik, kusur varsa devlet zaten bunun gereğini mutlaka yapar ama şu anda en önemli önceliğimiz toprak altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak."

Son Dakika! Bakan Yerlikaya'dan Erzincan açıklaması: 400 personel görevlendirildi - 3. Resim

Vali Aydoğdu, ilerleyen zamanlarda yine açıklama yapacağını belirterek, "(Siyanür iddiaları) Şu anda bir sızma söz konusu değil. Olsa bunu size açıklarız. Fırat Nehri'ne sızma söz konusu değil. Toprak kayması oldu, yani bu toprak kayması dışında herhangi bir problem yok. Bütün ekipler geliyor, buradaki bütün kontrolleri yapacaklar." dedi.

Devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini vurgulayan Aydoğdu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın kente gelmek için hareket ettiğini sözlerine ekledi. Bölgede, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun'da hazır bulundu.

Son Dakika! Bakan Yerlikaya'dan Erzincan açıklaması: 400 personel görevlendirildi - 4. Resim

3. ORDU KOMUTANLIĞI ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, 3’üncü Ordu Komutanlığı'nın çalışmalara destek sağladığı belirtildi. Açıklamada, "3’üncü Ordu Komutanlığımız, toprak kayması meydana gelen Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlıyor. Erzincan Valiliğinin talebi üzerine; 3’üncü Ordu İstihkâm Savaş Taburu,  devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak haber alınamayan işçi kardeşlerimizi kurtarma çalışmaları yürütüyor." denildi.

BİNALİ YILDIRIM OLAY YERİNDE

Eski Başbakan Binali Yıldırım, memleketinde meydana gelen afet için için olay yerine gitti. Burada inceleme yapan Yıldırım, gazetecilere açıklamada bulundu. Yıldırım, "Sabırla yoğun bir çalışma yapılması gerekiyor. Arkadaşlarımız bir an önce eldeki imkanları sonuna kadar kullanarak çalışanlarımıza ulaşmanın gayreti içerisindeler. Ümit ediyoruz ki bir an önce canlarımıza erişiriz." dedi.

SARIGÜL: FELAKETİN BOYUTU SON DERECE BÜYÜK

TGRT Haber canlı yayınına konuşan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Devletin tüm birimleri çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 9 canımıza ulaşmak için çalışıyor. Rabbimden umut kesilmez. Felaketin boyutları son derece büyük. Teknik ekibimiz yoğun bir şekilde çalışma yapıyor. Yarın 12.00 gibi kamuoyunu bilgilendireceğiz. Son derece üzgünüm. Buradaki ekiplerin çalıştıklarını canla başla görüyorum. Büyük, hummalı bir çalışma var. Göçük altındaki canlara ulaşmaya çalışıyorlar. İnşallah bölgede yağmur yağmaz. Ekiplerin çalışması daha da yoğun şekilde devam eder. Tam bir dayanışma içerisinde olağanüstü bir çabayla canlara ulaşılmaya çalışıyor." şeklinde konuştu.

UMKE SAYISI 3'E ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzincan İliç’te meydana gelen heyelanın ardından bölgeye gönderilen ambulans sayısının 10’a UMKE ekibi sayısının ise 3’e çıkarıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, heyelan bölgesine Acil müdahale ünitesinin kurulduğunu, 2 acil müdahale aracının görevlendirildiğini belirterek, “Erzincan İliç’te maden ocağında yaşanan toprak kayması sebebiyle toprak altında kalan 9 kişi için olay yerine görevlendirilen ambulans sayısı 10’a, UMKE ekibi sayısı 3’e çıkarıldı. Tam donanımlı acil müdahale ünitesi kuruldu, 2 acil müdahale aracı görevlendirildi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...