Tgrt Haber
25 Nisan 2022 15:15 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 16:41

Son dakika! Bursa'da uçak düştü: 2 pilot hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı. Kazada pilotlar Furkan Ökten ve Murat Avşar hayatını kaybetti.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! Bursa'da uçak düştü: 2 pilot hayatını kaybetti

Tek motorlu uçak, Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta evlerin arasına düşerek yanmaya başladı. Olay yerine 20 itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok" dedi. Uçağın düştüğü mahallenin muhtarı pilotlar dışında kimsenin hayatını kaybetmediğini duyurdu.

BELEDİYE BAŞKANINDAN KAZA AÇIKLAMASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, TGRT Haber’de uçağın düşmesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kaza binaya çarpma sonucu meydana geldi. Hayatını kaybedenlerin isimler Murat Avşar ve Furkan Öktem.  Kaza 15:05’te meydana geliyor, 15:06’da ihbar geliyor, ekipler en hızlı şekilde olay yerine ulaşıyor. Bir ev zarar gördü, 2 araç hasarlı duruma geldi. Pilotun kullandığı uçak tğitim uçağı ve tek motorlu. Yakında eğitim uçakları için kullanılan Yunuseli havalimanı var, muhtemelen havalimanına gitmek istiyordu. Şirketten bir açıklama daha gelmedi” dedi. 

Son dakika! Bursa'da uçak düştü: 2 pilot hayatını kaybetti

KAZANIN SEBEBİ! 

Mühendis pilot Ahmet İzgi, kazaya ilişkin TGRT Haber’de şu değerlendirmelerde bulundu: “202 J uçağı eğitim uçağıdır. Pilot yetiştirmek için kullanılır.  Bir sorun olduğunda acil iniş yapar ya da havalimanına döner. Uçağın kontrolü birden kaybedilmiş, motoru bile dursa taş gibi düşmez. Tarlaya bile düşse kanadı kopar, yan düşer. Beklenmedik bir durum olmuş. Sanki kalkış anında motor durmuş gibi. Yerden birkaç kilometre olsa süzülerek tarla ya da otoyola iner. Kalkış anında bir arza gibi. Yakınlardaki bir yerden kalkmış ve evlerin üzerine düşmüş. Bu uçaklar kolay arza yapmaz. Uçağın motorunu durdurmak çok zordur. Az problemli motorlardır. Çok küçük bir ihtimal. Taş gibi düşmez. Öğrenci pilot panik yapmış, öğretmen pilot müdahale edememiş olabilir ya da buna zamanı kalmamış olabilir. 70-100 metrede sorun oluşmuş gibi.” 

BAKAN BOZDAĞ'DAN TAZİYE MESAJI

Kazanın ardından sosyal medya hesabınan açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bursa’da eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden pilotlarımıza Allah’tan rahmet;ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim.Mekanları cennet,makamları âlî olsun. Ayrıca Bursalılara da “Geçmiş olsun”dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bursa'da uçak düştü: 2 pilot hayatını kaybettiSon dakika! Bursa'da uçak düştü: 2 pilot hayatını kaybettiSon dakika! Bursa'da uçak düştü: 2 pilot hayatını kaybetti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...