Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 15:59

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK destan yazıyor

Son dakika... Milli Savunma Üniversitesi Kuvvet Harp Enstitüleri 8’inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3’üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin savunma sanayii teknolojisinde kat ettiği mesafe dünyanın örnek aldığı bir başarı hikayesidir. TSK sınırlarımızı koruma ve sınır ötesi harekatları gerçekleştirmede adeta destan üstüne destan yazıyor" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK destan yazıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan,TSK,

Son dakika... Milli Savunma Üniversitesi Kuvvet Harp Enstitüleri 8’inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3’üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın konuşmasının ara başlıkları

ASKERİ ALANDA YENİ BİR SEVİYEYE İLERLİYORUZ

Askeri alanda da yeni bir seviyeye ilerliyoruz. Yeni seviyede TSK'nın insan kaynağı ve eğitim kalitesi itibariyle mümkün olan en güçlü konuma ulaşması hayati öbeme sahiptir. FETÖ'cü hainlerin yol açtığı kayıplara rağmen bu doğrultuda önemli adımlar attık. TSK, sınırlarımızı koruma, doste ve kardeş ülkelere destek gösterme konusundaki performansıyla destan üzerine destan yazıyor. Sistem ve teknoloji önemli olmakla birlikte meselenin özünde insan olduğunun da farkındayız. 

Amerika kıtasını kardeş bilen bir milletin uzunca bir süredir kaderinin düğümlendiği yer Anadolu'dur, Türkiye'dir. Türkiye güçlüyse bu coğrafyalarda sevinç vardır. Türkiye güçlüyse yakın-uzak her yerde zalimlerin zulmü altında inleyen her kardeşimiz için umut vardır. Kahraman askerimiz kısa bir zaman önce Kıbrıs'ta bu milletin üzerindeki külleri silkip atabileceğini göstermiştir.

HİÇ KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK

Suriye sınırlarımız üzerinden ülkemizi bölmek için harekete geçen PKK ve DEAŞ'lı canilerin tepelerine binerek elde ettiğimiz başarı oyunu tümden değiştirmiştir. Karabağ'ın azatlığı mücadelesinde Azerbaycanlı kardelerimize verdiğimiz hasbi destek bir kez daha tüm gözleri üzerimize çevirmiştir. Başka coğrafyalarda bizimle yol yürümek isteyen kardeşlerimizin yanlarında yürümenin hazırlığı içindeyiz. Bizim hiç kimsenin toprağında gözümüz yok. Sadece emperyalistlerin, terör örgütlerinin zulmü altında inleyen kardeşlerimizin çağrılarına kulak veriyoruz. Türk'ün olduğu yerde zulüm olmaz, mazlum gözyaşı dökmez. Türk'ün olduğu yerde huzur olur, refah olur. Milletimiz hep ordusunun muzaffer olması dileğiyle dua eder. 

KISIR DÖNGÜYÜ KIRDIK

Türkiye'nin güçlü duruşunun en önemli ayaklarından biri de askeri alanda verdiği mücadeleler ve kazandığı zaferlerdir.  Neredeyse 40 yıl süren terörle mücadele döneminde kurulan tuzaklara ve oynanan oyunlara rağmen sergilenen dirayetli duruş, yeniden başarabileceğimizin işareti olmuştur.

Her ne sebeple olursa olsun kaçırdığımız her fırsatın ülke ve millet olarak bize çok ağır maliyetleri olmuştur. Kalkınmadaki yaşadığımız gerilemenin maliyeti her alanda karşımıza çıkmıştır. Türkiye bu kısır döngüyü kırmayı başarmıştır.  Kahraman ordumuzun maruz kaldığı saldırılara rağmen kısa sürede vizyonuna ulaşması yürüdüğümüz yolun doğruluğunun ispatıdır. 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK destan yazıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...