Tgrt Haber
18 Kasım 2021 14:33

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yitzak Hertzog ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yitzak Hertzog ile görüştü
Son dakika,Cumhurbaşkanı Erdoğan,İsrail

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi İletişim Başkanlığından tarafından açıklandı. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu’nun güvenlik ve istikrarı bakımından da önem taşıdığını belirterek, gerek ikili, gerek bölgesel konularda karşılıklı anlayış içerisinde hareket edildiği takdirde görüş ayrılıklarının da asgariye inebileceğini ifade etti.

"BARIŞ SÜRECİ YENİDEN BAŞLATILMALI"

Bölgede barış, hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün yeniden hakim kılınmasının zaruri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bakımdan Filistin-İsrail ilişkilerinin gelişmesi ve barış sürecinin yeniden başlatılmasının öncelik taşıdığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasındaki temas ve diyaloğun sürdürülmesinin ortak menfaate olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektiği iddia edilen İsrailli çift bugün serbest bırakılmıştı. Çift özel bir jetle Türkiye'den ayrılırken,. İsrail yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmişti. Görüşmede, bu konuya da değinildiği tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...