Tgrt Haber
19 Kasım 2021 15:51

Son dakika! Erzurum'da korkutan deprem

Son dakika haberi: AFAD verilerine göre Erzurum Köprüköy'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin yaklaşık 6,9 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremin ardından açıklama yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, bazı köy evlerinde göçük meydana geldiğini ve enkazdan 2 kişinin enkazdan sağ çıkarıldığını kaydetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzurum'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Deprem sonrasında kapanan Köprüköy yolu ise trafiğe açıldı

Son dakika! Erzurum'da korkutan deprem
Son dakika,Deprem,Erzurum deprem

AFAD'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, Erzurum'da 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Ağrı, Diyarbakır ve Muş'ta da hissedildi. Deprem, yerin yaklaşık 6,9 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 

KAPANAN YOL TRAFİĞE AÇILDI

Erzurum'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında oluşan heyelan nedeniyle kapanan Köprüköy yolu Karayolları Genel Müdürlüğüne (KGM) bağlı ekiplerin çalışması sonucunda tekrar trafiğe açıldı.

BAKAN KOCA: 4 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzurum'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Erzurum'da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde, 2 köyde küçük çaplı hasar oldu. Depreme bağlı olaylar sonucu 4 kişi yaralandı. 5 adet 112 ambulansı ve 3 UMKE timiyle toplam 27 sağlık personelimiz bölgede görev başında. Erzurum'a, ülkemize geçmiş olsun. Yanındayız Erzurum."

"BAZI KÖYLERDEN YIKIM OLDUĞUNA DAİR İHBAR VAR"

Erzurum Valisi Okay Memiş, TGRT Haber’de depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Depremden dolayı herhangi bir can kaybının oluşmadığını belirten Memiş, “Köylerde yıkıntılar olduğuna dair ihbarlar geliyor. Jandarmamız, polisimiz, AFAD ekiplerimiz, büyük şehir belediyemiz, ilçe belediyemiz ve kaymakamımız olay yerine doğru yol alıyor. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, panik olmasınlar. Devlet olarak hazırlıklıyız, deneyimliyiz. Köylerde yıkımlar olduğuna dair ihbarlar geliyor. Bu konu ile ilgili muhtarlarla görüşüyoruz ama insanların deprem halinde panik olabiliyor. Çok olumsuz bir tablo yok” dedi.

BAKAN KURUM: İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ardından sosyal medya adresinden paylaşımda bulundu.

Bakan Kurum, "Merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum'umuza ve ülkemize geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

OLUMSUZ İHBAR BULUNMUYOR

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Erzurum.Köprüköy ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

Son dakika! Erzurum'da korkutan deprem

 

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

YETKİLİLER BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Tüm imkanlarla bölgeye doğru hareket halinde olduklarını belirten ve kendilerine ulaşan yaralı bilgisinin olmadığını dile getiren Vali Memiş, yıkıntıların yaşandığı yerlerde devletin bütün imkanlarını en kısa sürede seferber edeceğini söyledi.

ENKAZDAN İKİ KİŞİ SAĞ ÇIKARILDI

Erzurum Valisi Okay Memiş bir sonraki açıklamasında merkez üssü Köprüköy ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde, Topçu Mahallesi'nde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ çıkarıldığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...