Tgrt Haber

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

20 Temmuz 2016 21:18 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:16
Şehitler son yolculuğuna uğurlandı
şehitler,

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit edilen 2. sınıf Emniyet Müdürü Koyuncu ile Maçka'daki terör saldırısında şehit düşen Tamkoç, toprağa verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit edilen 2. Sınıf Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu (45) ile Trabzon'un Maçka ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Çağdaş Tamkoç (28) son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler Koyuncu ve Tamkoç için Kocatepe Camisi'nde ikindi namazının ardından tören düzenlendi. Buradaki törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Metin Gürak, milletvekilleri, şehitler Tamkoç ve Koyuncu'nun aileleri katıldı.

Şehit Koyuncu'nun 5 yaşındaki oğlu Yağız, tören öncesinde gözyaşlarına hakim olamayan annesi Aşkın ve ablası Aleyna'nın kucağından ayrılmadı.

Cenaze namazlarının kılınmasının ardından, Koyuncu ve Tamkoç'un Türk bayrağına sarılı tabutları, polislerin omuzlarında cenaze arabalarına götürüldü.

Tören geçişi sırasında şehit Tamkoç'un annesi Zahide Tamkoç, "Oğlum doyamadım sana nereye gidiyorsun." diye feryat etti.

Fenalık geçiren anne Tamkoç'a sağlık ekipleri müdahale etti. Tamkoç'un kendisi gibi polis olan eşi Ezgi Çelik Tamkoç ise hayat arkadaşını son yolculuğuna polis üniformasıyla uğurladı. Baba Telli Tamkoç ise oğlunun fotoğrafına öperek, ağladı.

Daha sonra Şehit Koyuncu'nun cenazesi Cebeci Polis Şehitliği'nde, Tamkoç'un cenazesi ise Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit Koyuncu'nun anneannesi Emine Demirkıran, törene tekerlekli sandalyeyle geldi. Demirkıran, tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Tamkoç'un yaklaşık 8 aylık polis olduğu, eşi Ezgi Çelik Tamkoç ile nikah yaptığı, Eylül ayında da düğün yapmak üzere, hazırlıklarını sürdürdüğü belirtildi.

Annesiz büyüdü

Annesi Nazmiye Koyuncu'yu 5 yaşındayken kaybettiği öğrenilen Koyuncu'nun, anneannesi Emine Demirkıran tarafından büyütüldüğü öğrenildi.

Koyuncu'nun bu yıl içerisinde ise babası Doğan Koyuncu'yu kaybettiği ifade edildi.

Şehit Koyuncu'nun Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında eğitimci olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...