Tgrt Haber

Son dakika! İsrail yolcusu Türk gemileri için Bakanlık'tan duyuru: Güvenlik Seviyesi 3'e çıkarıldı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Ekim 2023 10:06 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 11:02
Son dakika! İsrail yolcusu Türk gemileri için Bakanlık'tan duyuru: Güvenlik Seviyesi 3'e çıkarıldı!
gemi,israil,güvenlik,ulaştırma ve altyapı bakanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İsrail limanlarına uğrayacak ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin "güvenlik seviyesinin 3'e” çıkartıldığı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Orta Doğu'daki savaş durumunun ardından, İsrail limanlarına uğrayacak Türk bayraklı gemilere ilişkin önemli bir açıklama yaptı. 

BAKANLIK SÜRECİN TAKİPÇİSİ

Açıklamayla İsrail limanlarına uğrayacak Türk Bayraklı gemilerin güvenlik seviyesinin artırıldığı duyuruldu. 

Karar kapsamında İsrail limanlarına uğrayacak ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi 3'e çıkartıldı.

Açıklamada sürecin Bakanlık tarafından yakından takip edildiğinin de altı çizildi.

TİCARETİN YÜZDE 90'I DENİZ YOLUYLA YAPILIYOR

Ekonomim.com'dan  Aysel Yücel'in derlemesine göre, Türkiye’nin savaşın tarafları olan Filistin ve İsrail ile dış ticaretinin yüzde 90’dan fazlası denizyoluyla taşınıyor. Bu ülkelere kara ve demiryoluyla direkt bir taşıma hattı bulunmazken, havayolunun çok az bir payı bulunuyor.   

Denizyolunda kuru yük ve konteyner taşımacılığının yanı sıra Ro-Ro gemileriyle de taşıma yapılıyor. Filistin’e giden ya da o ülkeden çıkan yükler için de İsrail limanları kullanıyor. Diğer yandan, İsrail’in önemli limanlarından Hayfa, Uzakdoğu’dan Avrupa’ya ve Türkiye’ye gelen ya da Türkiye’den giden yükler için aktarma limanı konumunda. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...