Tgrt Haber
06 Nisan 2022 13:53 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 18:44

Son dakika! Karadeniz'de deniz mayını alarmı

Son dakika haberi: Kocaeli'nin Kefken açıklarında deniz mayını tespit edildi. Mayın SAS timleri tarafından emniyetli bir şekilde imha edilmiştir.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Savrularak kara sularımıza giren mayınlar İstanbul Boğazı ve İğneada'da etkisiz hale getirildi.
Savrularak kara sularımıza giren mayınlar İstanbul Boğazı ve İğneada'da etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kocaeli'nin Kefken açıklarında tespit edilen mayına, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Sualtı Savunma (SAS) timlerinin müdahale ettiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kefken açıklarında mayın benzeri bir cismin tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu cismin deniz karakol uçağı tarafından mayın olduğunun teşhis edilmesinin ardından bölgenin emniyete alındığı aktarılan açıklamada, "Kefken açıklarında tespit edilen mayın SAS timleri tarafından emniyetli bir şekilde imha edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

BAKANLIĞIMIZ HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAKTA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında bir basın mensubunun Odesa Körfezi’nde sürüklenen mayınlara ilişkin sorusu üzerine, “Bu şu anda görüşülüyor ama bununla ilgili olarak birinci derecede Milli Savunma Bakanlığımız her türlü tedbiri almakta. Bunların gereği neyse yapılacaktır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatının ardından Odessa kentinde başlatılan savunma gereği Rusya gemilerinin durdurulması maksadıyla çok sayıda deniz mayını Karadeniz'e bırakıldı. Savrularak kara sularımıza giren mayınlar İstanbul Boğazı ve İğneada'da SAS timleri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...