Tgrt Haber
24 Ağustos 2023 08:39 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 10:32

Son dakika! Malatya'da korkutan deprem! (Son depremler)

Son dakika haberi: AFAD, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

malatya,deprem

Deprem bölgesi beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 08.35'te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) depremin derinliğini 7 kilometre olarak açıkladı. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem, Yeşilyurt’un Fati̇h, İki̇zce, Görgü ve Kuşdoğan yerleşim yerleri başta olmak üzere Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş gibi çevre illerde de hissedildi.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1694585640178848056

YERLİKAYA: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35’de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1694587556409536837

ÇINAR: DEPREM ŞİDDETLİYDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar TGRT Haber'de yaptığı açıklamada, depremin şiddetli hissedildiğini ancak kısa sürdüğünü söyledi. Arama ve tarama çalışmalarının devam ettiğini belirten Çınar, "Ekiplerimiz gelen ihbar ve bilgilere odaklandılar. Herhangi olumsuz bir çağrı almadık. Çok şükür bize yansıyan olumsuz bir durum yok. Maalesef bugünlerde artçı sarsıntılar arttı. Rabbim milletimizi korusun" dedi.

Malatya'da meydana gelen depremde vatandaşlar korku ve panikle dışarı kaçtı.

ADIYAMAN'DA VATANDAŞLAR DIŞARI ÇIKTI

Malatya Yeşilyurt merkezli 5.0 büyüklüğündeki deprem Adıyaman’da da hissedildi. Depremi hisseden bazı vatandaşlar bulundukları binadan dışarı çıktı. Depremi hisseden ve dışarı çıkan vatandaşlar, depremin şiddetli olduğunu ve hissettikten sonra dışarı kaçtıklarını ifade etti.

"BİR VATANDAŞIMIZ BALKONDAN ATLADIĞI İÇİN YARALI!"

TGRT Haber’de konuşan Malatya Belediye Başkanı Salahattin Gürkan, “Can ve mal kaybı konusunda herhangi bir ziyan olmadı. Bir vatandaşımız 2 katın balkonundan atladı, yaralı, gerekli müdahale yapıldı. Bir binanın da çatısında sorun var, yola yıkılma ihtimali vardı,  gerekli tedbirler aldı. 6 Şubat’tan beri 60 bin irili ufaklı deprem yaşadık. 5 ve 5’in üzerinde vatandaşlarımıza psikolojik sıkıntılar getirdi, bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Malatya’da 130 bin bağımsız bölüm yıkılacak ve enkazları kaldırılacak. Yüzbinlerce vatandaşımıza barınma imkanı vermekteyiz.” dedi.

ELAZIĞ VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR HASAR İHBARI YAPILMAMIŞTIR

Elazığ Valiliği, kent genelinde hissedilen depremde AFAD ve 112 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığını bildirdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığından alınan bilgiye göre, bugün Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 08:35’te 5.0 MV büyüklüğünde depremde meydana gelmiştir. İlimizde de hissedilen deprem sonrası saat 09:03 itibariyle ilimizdeki AFAD ve 112 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır” denildi.

Depremin hissedildiği Elazığ'da herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadı.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD'dan deprem sonrası yapılan açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35’te meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

İŞTE SON DEPREMLER

AFAD ve Kandilli tarafından yayımlanan listede İstanbul, Elazığ, Bolu, Düzce, Muğla, Kayseri, Tokat, Bingöl, Kahramanmaraş, Hatay, Adana, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER...

KANDİLLİ SON DEPREMLER...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...