Tgrt Haber
22 Eylül 2023 09:55 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 10:32

Son dakika! MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde Sincar sorumlusu öldürüldü

Son dakika haberi: MİT, eli kanlı terör örgütü PKK'nın sözde Sincar asayiş sorumlusu Halid Reşo Kasım'ı Irak'ta düzenlediği nokta operasyonla öldürdü.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
Son dakika! MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: PKK'nın sözde Sincar sorumlusu öldürüldü
MİT,PKK,Terör örgütü,Irak,Son dakika

Bir yandan TSK bir yandan da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), eli kanlı terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe indiriyor. Düzenlenen nokta operasyonlarla inlerine saklanan teröristler tek tek etkisiz hale getiriliyor. Suriye'de saldırı hazırlığındaki 12 PKK'lı teröristin öldürülmesin ardından bir güzel haber de MİT'ten geldi.

YANINDAKİ TERÖRİSTLER DE ÖLDÜRÜLDÜ

MİT son olarak, terör örgütü PKK/KCK-YBŞ'nin sözde Sincar asayiş sorumlusu Halid Reşo Kasım’ı Irak’ın Sincar kentinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirdi. Operasyonda terörist Kasım'ın yanındaki diğer teröristler de öldürüldü.

SİNCAR'DA BİRÇOK SİVİLİ İNFAZ ETTİ

Terörist Halid Reşo Kasım, PKK’ya 2014 yılında katıldı. Örgüte katılım sağlamasından bu yana Irak/Sincar bölgesinde faaliyet gösterdi. PKK'nın sözde özel kuvvet mensuplarına Sincar bölgesinde eğitimler vermesinin yanı sıra aynı dönem zarfında örgüte eleman kazandırma faaliyetleriyle ilgilenen birimin sözde sorumluluğunu da yürüttü.

PKK'nın sözde Sincar sorumlusu Kasım öldürüldü

Son olarak PKK/KCK-YBŞ’nin sözde Sincar genel asayiş sorumlusu olarak faaliyet yürüttü ve Sincar’da PKK taraftarı olmayan birçok sivili sorgulayarak infaz etti.

"TERÖRİSTLERE HAK ETTİKLERİ KARŞILIĞI VERİYORUZ"

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde saldırı hazırlığı olan 12 PKK'lı teröristin öldürüldüğü duyurmuştu.

Bakanlığın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Tek amaçları bulundukları bölgeyi kana bulamak olan PKK/YPG’li teröristlere hak ettikleri karşılığı veriyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 12 PKK/YPG’li teröristi başarılı operasyonlarla etkisiz hâle getirdi"

https://twitter.com/tcsavunma/status/1705111114025959579

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...