Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya pençe: 2 terörist öldürüldü

31 Ekim 2021 18:22
Son dakika! PKK'ya pençe: 2 terörist öldürüldü
pkk,terörist,operasyon

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen Pençe Şimşek ve Pençe Kaplan operasyonlarında 2 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Örgütten kaçan 4 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Şimşek ve Pençe Kaplan operasyonlarında 2 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak için Irak kuzeyindeki terör inlerine yönelik operasyonlarımız aralıksız sürüyor. Pençe Şimşek ve Pençe Kaplan operasyon bölgelerinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi" ifadelerine yer verildi.

4 TERÖRİST TESLİM OLDU

Teröristlere yönelik operasyonlar sürerken, örgüt mensuplarını ikna çalışmaları da devam ediyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen ikna çalışmaları kapsamında, PKK/KCK terör örgütünden kaçan 4 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.2013-2015 yılları arasında terör örgütüne katılan örgüt mensuplarının son olarak Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttükleri belirlendi.

Böylece, 2021 yılı içerisinde ikna yoluyla Türkiye'ye teslim olan örgüt mensuplarının sayısı 171'e çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...