Tgrt Haber
07 Ocak 2019 10:47

Son dakika... Samsun'da gemi battı!

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun açıklarında batan gemide 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de kurtarıldığını açıkladı.

Son dakika... Samsun'da gemi battı!
karadeniz,gemi,panama,kurtarma

Karadeniz'de can pazarı yaşandı. Samsun açıklarında Panama Bayraklı, 8841644 IMO Numaralı Volga-Balt 214 isimli kuru yük gemisinden gelen tehlike sinyali üzerine Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Karadeniz'de batan gemiden 7 kişinin kurtarıldığı, 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Karadeniz Samsun açıklarında (77 mil uzaklıkta), Panama bayraklı bir geminin battığına dair gemiden tehlike sinyali alınması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığınca başlatılan arama kurtarma çalışmalarında kurtarılan mürettebat sayısının 4'e yükseldiği belirtilerek, "Arama kurtarma faaliyetine; Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2 bot, 2 helikopter, 1 uçak, Hava Kuvvetleri Komutanlığınca da 1 helikopter ile müdahale edilmektedir. Sağlık Bakanlığının ambulans helikopteri de Sahil Güvenlik Samsun Hava Grup Komutanlığında beklemektedir" denilmişti.

Samsun Valiliği'nden de açıklama geldi. Açıklamada, “Bugün sabah saat 08.10’da Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Samsun açığı 80 mil mesafede ‘Azov’ isimli Panama bayraklı gemisinden tehlike sinyali almıştır. 08:50’de Samsun ve Sinop’tan iki kurtarma gemisi hareket etmiş, fakat Samsun’dan çıkan gemi hava şartları nedeniyle geri dönmüştür. Diğeri intikale devam etmektedir. 09:05’de kurtarma helikopteri Çarşamba havalimanından kalkış yapmış, saat 09:54’te olay yerinde 3 adet Can Salı ve içlerinde insanların olduğunu rapor etmiştir. Bahse konu gemide toplam 13 mürettebat olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Kurtarma helikopterimiz 4 kişiyi sağ olarak almış olup Samsun’a intikal etmek üzeredir. Ayrıca, 1 uçak,  4 helikopter, 1 arama kurtarma gemisi, 1 römorkör,  2 sahil güvenlik botu da arama ve kurtarma faaliyetlerine devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur”denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...