Tgrt Haber

Son dakika! Şanlıurfa'da AK Parti'ye şok! İstifa eden Kasım Gülpınar YRP'den aday oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 13:01 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 17:58
Son dakika! Şanlıurfa'da AK Parti'ye şok! İstifa eden Kasım Gülpınar YRP'den aday oldu
şanlıfurfa,kasım gülpınar,yeniden refah partisi,yerel seçim

Son dakika haberi... Yerel seçimlerde Şanlıurfa’da aday gösterilmeyince kırgınlık yaşadığı iddia edilen AK Parti eski MKYK üyesi ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi’nden aday gösterildi. Gelişmeyi bizzat Fatih Erbakan duyurdu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Kasım Gülpınar, partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nin belediye başkan adayı oldu. Gelişmeyi Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bizzat duyurdu. Erbakan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Gülpınar’ın partilerine katıldığını ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da Kasım Gülpınar olduğunu bildirdi.

4 DÖNEM AK PARTİ VEKİLLİĞİ VE ERDOĞAN'IN DANIŞMANIYDI

Erbakan açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Danışmanı, AK Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasim Gülpınar, Yeniden Refah Partimize katılarak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Baskan Adayımız oldu. Başkanımıza hoşgeldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son dakika! Şanlıurfa'da AK Parti'ye şok! İstifa eden Kasım Gülpınar YRP'den aday oldu - 1. Resim

SEÇİMDE DENGELER DEĞİŞEBİLİR

Bu gelişme AK Parti için büyük bir şok olarak yorumlandı. Şanlıurfa'da çok sevilen ve büyük bir oy potansiyeline sahip olduğu belirtilen Kasım Gülpınar'ın, AK Parti'nin kalesi olarak görülen ilde dengeleri değiştirebileceği belirtiliyor.

AK PARTİLİLER ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTTU

AK Parti eski MKYK üyesi ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa adayı olduğunu öğrenen AK Partili seçmen, Gülpınar'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Birçok kullanıcı sosyal medya üzerinden Gülpınar'ın "Cumhurbaşkanımız nerdeyse biz oradayız. Son dakikaya son saniyeye kadar" dediği videoyu paylaştı.

MEHMET KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

20 Eylül 1969 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Kasım Gülpınar, lise mezuniyetinin ardından eğitimini Ankara Üniversitesi'nde sürdüren Gülpınar, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi.

Üniversiteyi bitirdikten sonra TÖMER'de öğretmenlik yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Özel bir TV kanalında Diplomasi Muhabirliği yaptı. Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu

Son dakika! Şanlıurfa'da AK Parti'ye şok! İstifa eden Kasım Gülpınar YRP'den aday oldu - 2. Resim.

24. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa'dan Milletvekili seçildi. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeliği görevlerinde bulundu.

25. ve 26. Dönemde tekrar AK Parti Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Aynı zamanda 26. Dönem AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Karma Parlamento Komisyonu üyesidir. Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Legion d'Honneur nişanı ile taltif edilmiştir. Çok iyi düzeyde Fransızca, İngilizce ve Kürtçe, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali23 Ocak 2024 13:17

Haydi bismillah guzel haber

Sonraki Haber Yükleniyor...