Tgrt Haber

Son dakika! Suriye'nin kuzeyinde 54 terörist etkisiz hale getirildi

23 Nisan 2022 15:55 - Güncelleme : 23 Nisan 2022 19:10
Son dakika! Suriye'nin kuzeyinde 54 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonda 54 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB'den yapılan açıklamada, "Şehitlerimizin kanı yerde bırakılmadı, bırakılmayacak" ifadelerine yer verilirken Pençe-Şimşek'te 2 olmak üzere bölgede 11 PKK'lının da öldürüldüğü öğrenildi.

Teröristler dün Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'ndeki polis kontrol noktasına tank savar silahlarıyla saldırı gerçekleştirdi.

Terör örgütü üyeleri, özel harekat polisi Aytaç Altunörs'ün şehit olduğu saldırıyla eş zamanlı olarak TSK'ye ait bazı üs bölgelerine de taciz ateşinde bulundu.

TERÖR ÖRGÜTÜNE CEZALANDIRMA ATIŞI YAPILDI

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, Mehmetçik taciz atışlarına karşılık vermesinin ardından bölgede meşru müdafaa kapsamında geniş çaplı operasyon başlattı.

İlk olarak Fırtına obüslerinin de aralarında bulunduğu kara ateş destek vasıtalarıyla terör hedeflerine yönelik cezalandırma atışları yapıldı. Ardından komandolar bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Bölgede devam eden operasyonda şu ana kadar 54 terörist etkisiz hale getirildi.

"HİÇBİR ŞEHİDİN KANI YERDE BIRAKILMADI"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin şimdiye kadar hiçbir şehidin kanını yerde bırakmadığı, bundan sonra da bırakmayacağı belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan her türlü taciz ve saldırılara anında ve misliyle karşılık verilecek.TSK'nin operasyonları ile oluşan huzur ve güven ortamının bozulmasına asla izin verilmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Pençe-Şimşek'te 2 olmak üzere bölgede toplam 11 PKK'lının öldürüldüğü öğrenildi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...