Tgrt Haber
03 Mart 2017 11:24

Sondakika: Beytüşşebap Belediyesine kayyum atandı | Murat Şener kimdir

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçe Belediyesine, İlçe Kaymakamı Murat Şener kayyum atandı. Peki Murat Şener kimdir?

Sondakika: Beytüşşebap Belediyesine kayyum atandı | Murat Şener kimdir
kayyum, murat şener,

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra görevden alınan Beytüşşebap Belediye Başkanı Nurettin Ataman'ın yerine, İlçe Kaymakamı Murat Şener kayyum olarak atandı.
Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında DBP'li Beytüşşebap Belediye Başkanı Nurettin Ataman, 2 Mart tarihinde gözaltını alındıktan sonra, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. Eski başkan Ataman'ın emniyetteki sorgusu sürerken, İçişleri Bakanlığı tarafından İlçe Kaymakamı Murat Şener, Belediye Başkan vekili olarak görevlendirildi. Görevlendirme sonrası bu sabah belediye binasına gelen polis, önlem olarak binada arama yaptı. Yapılan aramanın ardından belediye binasına büyük bir Türk Bayrağı asıldı.

Sondakika: Beytüşşebap Belediyesine kayyum atandı | Murat Şener kimdir

Murat Şener kimdir?

1982 yılında Of`ta doğmuş, ilköğretimini memleketinde, orta ve lise öğrenimini İstanbul Esenler İbrahim Turhan Lisesi`nde tamamlamıştır. 1999 yılında girmiş olduğu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 2004 yılında mezun olmuş, 2005 yılında girdiği Kültür ve Turizm Bakanlığı`nda 1,5 yıl Uzman Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2006 yılı kasım ayında yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2007 yılında Sakarya Kaymakam Adayı olarak atanmıştır.

Sırasıyla Elazığ`da teftiş stajı, Sakarya/Sapanca`da Kaymakam Refikliği, Afyon/Dazkırı ile Kastamonu/Seydiler ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunmuştur.

2008-2009 yılları arasında bir yıl süre ile İngiltere`de Nottingham Üniversitesi`nde Kamu Yönetimi alanında “Küreselleşmenin Ülkelerin Kamu Politikalarına Etkileri: IMF-Türkiye Örneği” konulu tezi ile yüksek lisansını tamamlamıştır. 02.12.2009-24.03.2010 tarihleri arasında 94. Dönem Kaymakamlık Kursu`na katılmıştır.

2010-2012 yılları arasında Konya/Altınekin ilçesi Kaymakamlığından sonra 2012 yılında Şenkaya kaymakamı olarak atanmıştı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında Doktora çalışmalarına devam etmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...