Tgrt Haber
11 Haziran 2022 13:05 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 15:18

Son dakika: Suriye'ye yeni harekatta sıcak gelişme: Münbiç ve Tel Rıfat'a sevkiyat başladı, operasyon an meselesi

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sinyalini verdiği Suriye'ye beşinci harekatta sıcak bir gelişme yaşandı. Operasyonun odak noktası olan Münbiç ve Tel Rıfat'a mühimmat ve lojistik destek sevkiyatı başladı.

suriye,erdoğan,pkk,TSK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyine yeni harekat sinyali vermesinin ardından hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Operasyonun hedefinde olan Münbiç ve Tel Rıfat’a mühimmat ile lojistik destek sağlayan tırlar ve ekipmanlar ulaştırılmaya başlandı.

Milli Savunma Bakanlığı ve  Genelkurmay Başkanlığının hazırlıkların tamamlanma aşamasında olduğunu ve her türlü göreve hazır olunduğu açıklamasının ardından sınırda sıcak saatler yaşanıyor.

Terör unsurlarının bölgeleri taciz ateşleriyle huzursuz ettiği için bölge halkı da operasyona sıcak bakıyor

Operasyonda Türk askerine destek verecek olan Suriye Milli Ordusu (SMO) da hazır durumda emir bekliyor.

SURİYE’YE HAREKÂT BAŞLIYOR MU?

Güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiyi canlı yayında açıklayan TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, “Bütün hazırlık tamamlandı, herhangi bir eksiklik yok, karşı tarafın her hareketini görüyoruz.” dedi.

ABD VE RUSYA KAYNAKLI BİR SORUN OLMAYACAK

ABD ve Rusya’nın Suriye’ye planlanan terör operasyonuna ilişkin ise güvenlik kaynaklarından aldığı bilgileri de aktaran Gürses, güvenlik kaynaklarının yapılan diplomatik açıklamalara ve açıklamaların dozuna bakıldığı bilgisini verdiğini söyledi.

Operasyon konusunda Türkiye’ye destek olmasa da tam bir karşı çıkış ta görmediklerini belirten güvenlik kaynakları, Türkiye’nin sahada hazırlıklarını tamamladığı bilgisini verdi.

Rusya ve ABD’nin sahada operasyona bir karşı koyuş hazırlığında olmadığını değerlendirdiklerini ve düşündüklerini aktaran güvenlik kaynakları, operasyona karşı ABD ve Rusya’dan kaynaklı bir engel olabileceğini düşünmediklerini ve Türkiye’nin bir sorun yaşamayacağı görüşünde olduklarını söyledi.

ELLER TETİKTE EMİR BEKLENİYOR

Suriye'nin kuzeyine yönelik beşinci harekât için geri sayım sürüyor. TSK ve Suriye Milli Ordusu eller tetikte operasyon için emir bekliyor. Harekât 25 bin kişilik güçle başlayacak. Mekanize birliklerle tank, havan ve obüs mevzilenmeleri tamamlandı. PKK'nın işgal ettiği 90’ı aşkın bölge sürekli vuruluyor.

PKK'DAN ÜST ÜSTE GİZLİ GÖRÜŞME

Türkiye hazırlıklarını tamamlarken köşeye sıkışan terör örgütü PKK/YPG ise operasyon sinyalinin ardından ABD, Rusya ve Esad rejimiyle gizli pazarlıklar yürütüyor. PKK, Türkiye’yi durdurabilmek için sahadaki tüm aktörlerle üst üste 4 görüşme yaptı. Paçaları tutuşan ve operasyon korkusuna kapılan PKK, Rusya ve Esad’dan yardım istedi, Türkiye’yi durdurun çağrısı yaptı.

Tel Rıfat ve Münbiç'e harekât sinyalinden sonra Suriye'de hareketlilik ise devam ediyor. Olası harekatta Türk askerinin yanında cephede yer alacak olan Suriye Milli Ordusu da harekata hazır.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...