Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 14:24 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 14:57

Tahıl yüklü gemi rötar yaptı: İstanbul'a gece gelecek

Müşterek Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak, Ukrayna’dan hareket eden tahıl yüklü geminin bu gece saatlerinde İstanbul’a ulaşacağını açıkladı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Tahıl yüklü gemi rötar yaptı: İstanbul'a gece gelecek
tahıl anlaşması,ukrayna,türkiye

Türkiye’nin diplomasi zaferiyle uygulamaya konulan "Tahıl Koridoru" planı işlemeye başladı. Tahıl sevkiyatında ilk gemi yola çıktı. Ukrayna limanından ayrılan mısır yüklü gemi, saat 15.00 sıralarında İstanbul'da olacaktı. Ama Karadeniz'deki şartlar, gemiye rötar yaptırdı.

Türkiye'nin öncülüğünde Rusya ve Ukrayna arasında imzalanan Müşterek Tahıl Koordinasyon Anlaşmasının ardından, tahıl yüklü ilk gemi Odessa limanından pazartesi sabah yola çıkmıştı. "Razoni" isimli Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisinin rotası Lübnan'dı.

UKRAYNA'DAN GELEN İLK GEMİ RÖTAR YAPTI

Gözler İstanbul Boğazı’na çevrilmişken, Levent'teki müşterek tahıl koordinasyon merkezinden açıklama geldi. Merkezin Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak, geminin gece saatlerinde İstanbul'da olacağını söyledi;

“Daha önceden gelmesini beklediğimiz Razoni isimli geminin deniz koşulları nedeniyle bu gece yarısı İstanbul’da tahsisli demir yerine demirlemesi beklenmektedir.”

Gemi, Birleşmiş Milletler (BM) görevlilerinin de yer alacağı bir heyet tarafından denetlenecek. Sonra da yoluna devam edecek.

Gerekli işlemler sonrasında Razoni isimli gemiye Türkiye, Rusya Federasyonu Ukrayna ve BM temsilcilerinden oluşan heyetle denetim icra edecek. Denetleme neticesine göre gemi yoluna devam edecek.

Tahıl yüklü gemi rötar yaptı: İstanbul'a gece gelecek

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...