Tgrt Haber
23 Mart 2022 13:40 - Güncelleme : 23 Mart 2022 14:09

Yine “sarı” öfke! Yolcuyu eşyalarıyla birlikte taksiden attı: Beğenmiyorsan inersin

İstanbul Kâğıthane’de taksici ile trafiği bahane ederek yolda indirmek istediği iki kadın müşteri arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce ‘beğenmiyorsan inersin, para da vermezsin, sabaha kadar seni mi gezdireceğim” diyen taksici yolcuları eşyalarıyla birlikte taksiden attı. Şikayet üzerine taksici gözaltına alındı.

Taksicilerin müşterilerine karşı çirkin davranışları her geçen gün artıyor. İstanbul'da tartıştığı kadın müşterisini darbeden taksici gözaltına alındı. Bir başka olayda ise yoğun trafiği bahane eden taksici, iki kadın müşterisini yolda indirmek isteyince tartışma çıktı.

İstanbul yoğun trafiği bahane edip iki kadın müşterisini ‘beğenmiyorsan inersin, para da vermezsin, sabaha kadar seni mi gezdireceğim?” diyerek araçtan indiren taksici gözaltına alındı.

Olay dün akşam saat 21.30 sıralarında Kağıthane’de yaşandı. Aysun A. isimli bir kadın iş yerinden çıktıktan sonra yeğeni Büşra B. ile 34 THA 12 plakalı taksiye bindi. Taksiciye kendisinin Seyrantepe’de ineceğini söyleyen Aysun A., yeğeninin ise Sanayi Mahallesi'nde ineceğini söyledi. İddiaya göre, yolculuk başladıktan sonra taksi şoförü, trafiğin yoğun olduğunu bahane ederek Büşra B.'yi gitmek istediği yere götüremeyeceğini ve inmesini söyledi. Bunun üzerine Aysun A. ve Büşra B. taksici ile tartışmaya başladı.

 “BEĞENMİYORSAN İN”

Taksi şoförü "Beğenmiyorsan inersin, para da vermezsin. Sabaha kadar seni mi gezdireceğim? Mazot olmuş 30 lira. Seyrantepe'ye gideceğim, alternatif yol var. 2 dakika yürüsen ne olacak? 20 lira vereceksiniz, esir alıyorsunuz insanları" diyerek Aysun A.'ya tepki gösterdi. Aysun A. ve yeğeni ise taksiden inmek istemediğini belirtti.

YOLCUYU ZORLA İNDİRDİ, EŞYALARINI ATTI

Kadınların araçtan inmemesi üzerine Büşra B.'yi gitmek istediği adrese götüren taksi şoförü, Aysun A.’yı da Seyrantepe’ye götürmek için yola devam etti. Ancak taksi şoförü ile yolcu arasında yol boyunca süren tartışmanın büyümesi üzerine taksici,  yolun yarısında durup Aysun A’yı zorla araçtan indirdi. Kadına hakaret ettiği de iddia edilen taksi şoförü, Aysun A.isimli kadının eşyalarını da taksiden dışarıya attı.

TAKSİCİYE GÖZALTI

Yaşananların ardından Aysun A.’nın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis taksiciyi gözaltına aldı. Taksici emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakılırken yaşananlar kameralara yansıdı.

GENÇ KADINI DARBETTİ

Taksici şiddetinin yaşandığı bir başka adres olan Beyoğlu'ndaysa farklı bir taksici şiddeti vardı. 20 yaşındaki genç kadın bindiği taksi şoförü ile tartışınca taksi şoförü tarafından darbedildi. Kısa süre içinde gözaltına alınan taksi şoförü hakkında "kasten yaralama" suçundan işlem yapıldı. Sürücü, sevk edildiği savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'KISA MESAFE TERÖRÜ'

Öte yandan dün yaşanan bir başka olayda ise 'kısa mesafe terörü' vardı. İstanbul’da hastaneden çıkan yaşlı bir kadın, gideceği mesafenin kısa olması sebebiyle taksiciler tarafından alınmadı. Araca binemeyen kadın ‘Taksi ne olur beni al’ diyerek yalvarırken o anlar, bir otobüs şoförünün cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...