Tgrt Haber

Tarihin akışını değiştiren otel odası! TGRT Haber ekibi görüntüledi

15 Temmuz 2021 14:52
Tarihin akışını değiştiren otel odası! TGRT Haber ekibi görüntüledi
15 temmuz,marmaris,otel,cumhurbaşkanı erdoğan

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. FETÖ’cü hainlerin hedeflerinden birisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı. Erdoğan’ın ailesi ile birlikte kaldığı Marmaris'teki otelde hain darbecilerin suikast izleri silinmedi.

15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları tarafından hedeflerinden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dı. Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişimi sırasında ailesiyle birlikte Muğla'nın Marmaris ilçesindeydi. Yaşanan gelişmeleri takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihe geçecek konuşmayı da Marmaris’te yaptı. 

FETÖ’CÜLER MARMARİS’E HAREKETLENDİ

FETÖ’cü hainler suikast hazırlığı yaparak İzmir’den kalkan uçakta  3 helikopterde, özel kuvvetler, SAT ve MAK timinden tam teçhizatlı darbeciler vardı. Darbecilerin başındaki isimler Gökhan Şahin Sönmezateş ve Şükrü Seymen bulunuyordu. Darbeciler Marmaris semalarına ulaştığında Cumhurbaşkanı'nın Dalaman'dan havalanan uçağı İstanbul'a inmek üzereydi.

Tarihin akışını değiştiren otel odası! TGRT Haber ekibi görüntüledi

KORUMA POLİSİ MEHMET ÇETİN ŞEHİT OLDU

Şükrü Seymen'in başında bulunduğu suikast timi ise Cumhurbaşkanı ve ailesinin konakladığı otele yöneldi. Darbeciler, helikopterden inerken çevreye rast gele ateş açtı. Hedef gözetmeksizin açılan ateşte yaralananlar oldu. Saat 3.30 sıralarıydı. Otelin bahçesine giriş yapan darbeciler, etrafı kurşun yağmuruna tuttu. Cumhurbaşkanı koruma polislerinden Mehmet Çetin, orada şehit oldu.

Tarihin akışını değiştiren otel odası! TGRT Haber ekibi görüntüledi

ERDOĞAN HALKI MEYDANLARA DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan FaceTime üzerinden İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'a bağlandı. Erdoğan darbe girişiminin püskürtülmesinde kritik önemi bulunan 6 dakikalık açıklamasında, halkı meydanlara çıkmaya davet etti. Erdoğan, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın cep telefonundan yaptığı yayında, “Meydanı onlara bırakamayız. Yaptıkları işgali kısa zamanda ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Kararlılığımızı kimsenin test etmeye gücü yetmeyecektir. Milletime de bir çağrı yapıyorum o da şudur: Milletimizi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum. Milletçe meydanlarda, havalimanında toplanalım ve bunlar, o azınlık grubu, tanklarıyla, toplarıyla gelsinler ne yapacaklarsa halka orada yapsınlar. Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar. Ben de Başkomutan olarak meydana geliyorum” dedi.

SUİKASTÇILAR 18 GÜN SONRA YAKALANDI

Darbeciler önce bir otelde, ardından da bir evin bahçesinde saklanarak helikopterlerin gelmesini bekledi. Ama güvenlik güçleri ateş açarak helikopterin alçalmasına engel oldu. Helikoptere binemeyeceklerini anlayan darbeciler birlikte ormana kaçtı. Bu aynı zamanda FETÖ'nün suikast timi için sonun başlangıcı demekti. 19 suikastçıdan 18'i, Marmaris'te 18 gün süren takibin ardından birer birer yakalandı.

Tarihin akışını değiştiren otel odası! TGRT Haber ekibi görüntüledi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...