Tgrt Haber

TEGV Ateşböceğinden farkımız okumak olsun projesi

21 Temmuz 2014 10:56
TEGV Ateşböceğinden farkımız okumak olsun projesi
kitap okuma, kitap okuma etkinliği, kitap, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı,

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın ( TEGV ) Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimleri Projesi kapsamında Mopar Otomotiv’in destekleriyle İzmit’e gelen Ateşböceği Öğrenim Biriminde etkinliklere katılan ilköğretim okulu öğrencileri yaz tatillerini kitap okuyarak geçiriyorlar.

En kolay ve en etkili öğrenme yolunun okumak olduğunu bilen öğrenciler, Bilgisayarda oyun oynayarak, televizyon seyrederek büyüyen yaşıtlarının gittikçe okuma isteklerini yitirmekte ve okumanın sağladığı kazanımlardan mahrum kaldıklarını dikkat çekmek için kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiler.
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak amacıyla yapılan etkinlikte, yaz tatili boyunca öz güvenlerini arttırmak, kitap okumayı sevmek,  kelime dağarcıklarını zenginleştirerek, okuduğunu anlama becerisi kazanmak, eğitimde, ailerinin rolünü fark etmesini sağlayarak onlarıda aktif hale getirmek, kitap okuyarak da dinlenebileceklerini fark etmek, birbirleriyle kitap alış verişi yapmalarını sağlayarak, kitap bağışı konusunda bilgilenmek, aynı zamanda düşünce ufuklarını  geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandılar.  Bununla beraber  bu etkinlikle, hızlı okuma becerisine ve zamanlarını etkin kullanma konusunda kendilerini geliştirdiler.
Ayrıca yapılan etkinlik süresince çocuklar, Kütüphaneye üye olup kitap paylaşımları için Kitap Kolileri oluşturdular.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...