Tgrt Haber

Tehdit altındaki 24 şehir! 7 üzeri deprem beklenen iller açıklandı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Eylül 2023 09:00 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 09:49
Tehdit altındaki 24 şehir! 7 üzeri deprem beklenen iller açıklandı
deprem,,fay hattı,

Son günlerde Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelen depremler yeniden deprem gerçeğini hatırlattı. Yurdun büyük bir bölümünü saran fay hattı birçok şehri tehdit ederken Jeoloji Mühendisleri Odası herkesin dikkatini çeken bir araştırmayı kamuoyuyla paylaştı. Yapılan çalışmada Türkiye'de 7 ve üzerinde deprem beklenen iller belli oldu. İşte o iller... 

Türkiye 48 saattir küçük çaplı depremlerle sarsılmaya devam ediyor. İrili ufaklı depremler AFAD'ın ve Kandilli Rasathanesi'nin sistemlerinde kayır altına alınırken deprem gerçeği bir kez daha hatırlandı. 

Yaşanan ufak sartıntıların ardından Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı çalışma herkesin dikkatini çekti. 

Jeoloji Mühendisleri Odası fay hattının tehdit ettiği 24 ili incelemeye aldı. 

24 İL İÇİN DEPREM ALARMI 

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı çalışmaya göre, Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirler inceleme altında. 

BAZI İLLER İÇİN ARAŞTIRMALAR BAŞLADI 

Bununla birlikte Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da da fay hattı üzerine kurulu kentlerin raporları tamamlanarak Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başladı.

İLK SIRADA MARMARA BÖLGESİ VAR 

Yapılan araştırmaya göre deprem riski en yüksek olan bölgelerin başında Marmara geliyor. Risk altındaki en büyük iller ise İstanbul ve İzmir. 

Özellikle de İstanbul'da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ'da deprem riski yüksek olan iller arasında yer alıyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Belma 9 Eylül 2023 03:15

Ya maraş yuksek enejiyi atmadimiki tekrar marasin adi geciyor

anonim 6 Eylül 2023 17:16

iki büyük şehir ikisinde de milyon insan...

Sonraki Haber Yükleniyor...