Tgrt Haber
03 May 2022 12:40 - Güncelleme : 03 May 2022 13:08

PKK'da çözülme: 1 terörist daha ikna yoluyla teslim oldu

Son dakika haberi: Terör örgütü PKK'da çözülme devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, bir teröristin daha ikna yoluyla teslim olduğunu duyurdu. İkna çalışmaları sonucunda bu yıl teslim olan terörist sayısı 28'e yükseldi.

PKK'da çözülme: 1 terörist daha ikna yoluyla teslim oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir yandan yurt içinde ve yurt dışında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları devam ederken bir yandan da terör örgütünde çözülme devam ediyor. İçişleri Bakanlığı bir teröristin daha ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu.

Teslim olan teröristin örgüte 2021 yılında katıldığı ve Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Böylece ikna çalışmaları sonucunda bu yıl teslim olan terörist sayısı 28'e yükseldi.

PENÇE-KİLİT'TE TERÖRİSTLERE DARBE

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütüne yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da nefes aldırmıyor. Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde solarak 2 teröristin daha öldürülmesiyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 63'e yükseldi.

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan, Zap ve Metina bölgelerinde terör örgütü üyelerinin inlerini başlarına yıkan Mehmetçik, 2 teröristi daha etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu'nun planlandığı gibi devam ettiği belirtildi. Devamında ise bölgede 2 teröristin daha etkisiz hale getirilmesi ile birlikte harekâtta öldürülen terörist sayısının 63'e yükseldiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Teröristlerin sığınak, barınak, mağara ve mühimmat depoları Kahraman Topçularımız tarafından vuruluyor” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...