Tgrt Haber
18 Kasım 2021 11:05

Terör örgütü PKK'ya ağır darbe: Ali Haydar Kaytan öldürüldü

Son dakika haberi: Terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey ismi Ali Haydar Kaytan öldürüldü. Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK terör örgütüne darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Terörle mücadelede en uzun soluklu operasyonlardan biri daha başarıyla gerçekleştirildi. Irak’ın kuzeyinde titizlikle yürütülen operasyonda canlı bomba eylemi yapacak teröristleri seçen ve 2016 yılında Ankara’daki Merasim Sokak ve Güvenpark saldırılarının talimatlarını veren Ali Haydar Kaytan öldürüldü. Bu durum örgüt üyelerinden bile gizlendi.

Terör örgütü PKK'ya ağır darbe: Ali Haydar Kaytan öldürüldü
pkk,ali haydar kaytan

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelede en uzun soluklu operasyonlardan birini gerçekleştirdi. Irak'ın kuzeyindeki operasyonla etkisiz hale getirilen teröristler arasında "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın da yer aldığı belirlendi. PKK, sözde kurucularından Kaytan'ın ölümünü gizlemek için infaz yöntemini kullandı.

PKK'NIN KURUCULARINDAN OLAN TERÖRİST ÖLDÜ

PKK elebaşı Abdullah Öcalan, “FUAT” kod adlı Kaytan’ı "kendisinden sonra örgütte sözü geçecek kişi" olarak tanımlıyordu. Kaytan'ın etkisiz hale getirilmesi için terörle mücadeledeki en uzun soluklu operasyonlardan biri gerçekleştirildi. MİT, Operasyon korkusuyla sürekli yer değiştiren sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi Kaytan'la ilgili çok yönlü istihbarat çalışması yaptı. Bu kapsamda insansız hava araçları da kullanılırken ayrıca sahadan da farklı istihbarat bilgileri toplandı. Uzun süreli bir çalışmanın sonucunda MİT ve TSK, Irak'ın kuzeyinde ortak bir operasyonun düğmesine bastı. Operasyonda öldürülen teröristler arasında Ali Haydar Kaytan'ın da yer aldığı tespit edildi. Kaytan'ın etkisiz hale getirildiği operasyon sonrasında yaşananlar da ortaya çıktı.

KAYTAN'IN CESEDİNİ GÖRENLER İNFAZ EDİLDİ

Terör örgütü elebaşlarından Kaytan'ın ölümü, PKK'dan kopmaların önüne geçmek ve teröristlerin moralini yüksek tutmak amacıyla gizlendi. Terörist Kaytan'ın cesedi sadece üst düzey kadro tarafından bilinen bir yere gömüldü ve defin işlemini yapan PKK'lılar infaz edildi.

CANLI BOMBA EYLEMLERİNİN TALİMATINI VERDİ

Kaytan'ın terör örgütü PKK adına canlı bomba eylemi yapacak teröristleri seçtiği, 2016 yılında Ankara'daki Merasim Sokak ve Güvenpark saldırılarının talimatını verdiği belirlendi.

Terör örgütü PKK'ya ağır darbe: Ali Haydar Kaytan öldürüldü

ALİ HAYDAR KAYTAN KİMDİR?

Ali Haydar Kaytan, 26 Mart 1952'de Ali-Gülzar çiftinin çocukları olarak Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde doğdu. Kaytan, 12 Eylül Darbesinden sonra yurt dışına kaçtı ve PKK'nın Kuzey Irak'taki eğitim kamplarından birinin komutanlığını üstlendi. Ardından PKK'nın merkez komitesine seçildi. Örgüt kararıyla evlendiği "Seher" kod adlı Cemile Merkit, Mayıs 1982'de Bekaa Vadisi'nde öldürüldü. Abdullah Öcalan tarafından hakkında iki kez örgüt içi adli soruşturma başlatıldı. Kaytan, bunun üzerine bir özeleştiri yazdıktan sonra örgüt temsilcisi olarak Avrupa'ya gönderildi.[8] 1988'de Batı Almanya'da tutuklandı. 1994'te serbest bırakıldıktan sonra örgütün lider kadrosuna yeniden alındı.

10 MİLYON LİRA ÖDÜLLE ARANIYORDU

28 Ekim 2015'ten beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almaktadır. Bakanlık kendisini yakalayan veya yakalanması ile sonuçlanacak bilgi paylaşan kişi veya kişilere 10 milyon lira'ya kadar para ödülü vereceğini duyurdu. 

İHA OPERASYONUYLA ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

3 Mart 2021'de bir haber kanalında yer alan ve PKK'dan kaçan bir örgüt üyesinin ifadelerine dayandırılarak Kaytan'ın silahlı insansız hava aracı operasyonu ile öldürüldüğü iddia edildi. 7 Nisan 2021'de 6415 sayılı "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun" 3. ve 4. maddeleri gereğince İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 377 kişi ve 12 kuruluş ile birlikte Türkiye'deki mal varlığı donduruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...