Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya ininde baskın: 6 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
17 Haziran 2022 09:55 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 11:04
Son dakika! PKK'ya ininde baskın: 6 terörist etkisiz hale getirildi
PKK,terörist

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kilit harekatında 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya yönelik yeni bir operasyon için hazırlıklarını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonuyla da örgüte darbe vurmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, PKK'nın inlerine düzenlenen baskında çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki teröristleri inlerinde basmaya devam ediyoruz. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 6 PKK'lı terörist, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız kararlılıkla sürüyor" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1537689105450024960

220'DEN FAZLA TERÖRİST ETKİSİZ HALDE

Milli Savunma Bakanlığı, 11 Haziran'da düzenlenen operasyonda öldürülen 3 teröristle beraber Pençe-Kilit operasyonunda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 220'ye yükseldiğini duyurmuştu.

5. HAREKAT YOLDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyindeki terör tehdidine karşı yeni bir askeri harekatın sinyalini vermişti. Erdoğan, "Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu harekatlarla darmadağın ettik. Güvenlik hattının eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz" diye konuştu.

Harekat için Türk ordusu ile beraber Suriye Milli Ordusu da gelecek emri bekliyor. Tel Rıfat ve Münbiç bölgesinde yoğunlaşması beklenen harekata 25 binden fazla personelin katılacağı öngörülüyor. 

ABD ve Rusya olası bir operasyonla bölgedeki çıkarlarının tehlikeye gireceği endişesiyle Türkiye'yi operasyondan vazgeçirmeye çalışırken, PKK terör örgütü de Esad rejimi ile gizli pazarlıklar yürütüyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...