Tgrt Haber

Son dakika! TFF binasına silahlı saldırıda yeni gelişme: 2 saldırgana tutuklama talebi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Eylül 2022 11:40 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 19:01
Son dakika! TFF binasına silahlı saldırıda yeni gelişme: 2 saldırgana tutuklama talebi
TFF,Silahlı saldırı

Son dakika haberi: Riva’daki TFF Binası’na silahlı saldırı olayında gözaltına alınan 3 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheliden 2'si tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki merkez binasına yapılan silahlı saldırıya ilişkin şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nden adliyeye sevk edildi. Silahlı saldırıya ilişkin Beykoz Adliyesi'ne sevk edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

TFF'nin Riva'daki binasına yapılan silahlı saldırıyla ilgili Cüneyt U. ve Oğuz G. ile irtibatlı oldukları öğrenilen iki kişi daha gözaltına alınmıştı. 4 şüpheliden 3'ü adliyeye sevk edildi. Birden fazla sabıkası olan şüphelilerden birinin 18 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.

TFF BİNASINA SALDIRIYA TUTUKLAMA TALEBİ

TFF'nin Riva'daki merkez binasına yapılan saldırıya ilişkin şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edilmiş, 4 şüpheliden 3'ü Beykoz Adliyesi'ne getirilmişti. İfadesi alınmak üzere savcı karşısına çıkan şüphelilerden C.U. ve O.F. "Adam öldürmeye teşebbüsten" tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Diğer şüpheli H.Ç. ise savcı ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

BÜYÜKEKŞİ'DEN SALDIRIYA KINAMA

Geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Dünden itibaren başta Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız, bakanlarımızı, telefonla arayanlar, buraya gelenler, şimdi de Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu buraya gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Menfur saldırıyı kınıyoruz. TFF bundan sonraki çalışmalarına hız kesmeden kararlılıkla, doğru bildiğimiz her şeyi yaparak yönetim kurulumuzla birlikte devam edeceğiz. Türk futbol kamuoyunun bu hain saldırıyı da dikkate alarak özellikle holiganizmden uzaklaşıp, fair-play içerisinde davranmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

FIFA VE UEFA DA SALDIRIYI KINADI

FIFA ve UEFA, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) yapılan silahlı saldırıyı kınamıştı. FIFA ve UEFA'dan yapılan ortak açıklamada, "Perşembe günü, TFF'nin İstanbul'daki genel merkezinde TFF mülküne ve insanların canına kastedilen korkunç bir silahlı şiddet eylemi gerçekleşti. Bu eylemlerin yaralanmalara neden olmaması bizi rahatlatsa da hala insan canına ve güvenliğine saygı duymadan bu tür suçları işleyebilen insanlar olduğu için üzgünüz. FIFA ve UEFA, ortak bir şekilde bu şiddet eylemini kınıyor ve bu zor zamanda TFF ve personeline tam desteğini sunuyor. Şiddet, hiçbir şekilde müsamaha gösterilemeyecek bir hastalıktır." ifadelerine yer verilmişti.

"İKİSİ DE ZİL ZURNA SARHOŞ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı sonrası akşam saatlerinde helikopterle TFF’nin Riva tesislerine giderek yetkililerden bilgi alıp, incelemelerde bulunmuştu. Daha sonra bir açıklama yapan Soylu, “Tüm futbol camiamıza geçmiş olsun. Yakın bir yerden 11 el atış olduğunu değerlendiriyoruz. 11 adet boş kovan var. 5 adet de isabet var. Bu olayın faillerini kısa süre içinde yakaladılar. Şu anda C.U. ve O.G. emniyet güçlerimizin çalışması sonucunda yakalandı. İkisi de zil zurna sarhoş. Derenin hemen kenarında 250 metre karşıda bir evde muhkimler. Yani ikamet adresi de orası. Olaydan hemen önce tesadüfi bir polis memurumuz da burada selfie çekiyor. Yani kendisiyle ilgili bir selfie çekerken orada görüntüler elimizde. Bunlar herhalde hem alkol alıyorlar hem denize giriyorlar” demişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...