Tgrt Haber
12 Nisan 2022 15:08 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 16:26

Bu da 'para göçü'! Gidenler kervanına tır şoförleri de eklendi

Türk tır şoförleri bir bir ülkeyi terk ediyor. Tır şoförleri Türkiye’de çalışma şartlarının kötü olduğu gerekçesiyle rotayı Avrupa’ya çevirdi. Avrupa’daki şirketlerde 50-60 bin lira arası kazanan tır şoförlerinin Türkiye’deki kazancı en fazla 10 bin lira… UTSYD Derneği Başkanı Sedat Kaplan, “Tır şoförlerinde göç yaşanıyor” dedi.

Pandemi nedeniyle bozulan tedarik zinciri dünya ticaretini tehdit ediyor. Özellikle uluslararası taşımacılık sektörü tır şoförü bulmakta zorluk çekiyor. Türkiye de tır şoförü zorluğu yaşayan ülkelerden biri. Peki neden tır şoförü bulunamıyor? Türkiye’de şoförler neden yurt dışında çalışmayı tercih ediyor? TGRT Haber’de Uluslararası Tır Şoförler ve Ağır Vasıta Şoförleri Derneği Başkanı Sedat Kaplan, yaşanan tır şoförü sıkıntısının nedenlerini açıkladı.

TÜRKİYE’DE TIR ŞOFÖRLERİNİN MAAŞI

“Tır şoförlerinde beyin göçü başlamıştır” diyen Kaplan, Avrupa’daki şartların daha yüksek olmasından ve haklarının tamamını alabilmelerinden dolayı tır şoförlerinin yurt dışında çalışmayı tercih ettiğini söyledi. Diğer bir nedeninin ise kapılardaki uzun kuyruklar olduğunu kaydeden Kaplan, şoförler aldıkları harcırahları bir hafta kuyrukta beklerken harcadıklarını vurgulayarak, “Ayrıca tır şoförleri pirim ile çalışıyor. Aylık 10 bin TL gibi bir rakam kazanıyorlar. Avrupa’da ise 50-60 bin TL’ye kadar maaş ve haklarını da alabiliyorlar” dedi. Şoför yetiştirmek istediklerini kaydeden Kaplan, “Asgari ücretten çalışan şoförler de var ya da pirimler tam olarak yatırılmıyor. Düşük emekli maaşları oluyorlar. Direksiyonlardakilerin çoğu yaşlı insanlar artık” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Raiziger Shautempton14 Nisan 2022 22:40

Tır Şoförü mü? komple vatandaş göç edicek Allah sonumuzu hayreylesin

Emmi14 Nisan 2022 11:22

Yıllardı rşöförler üvey evlat muamelesi görüyor,kazayı şöföre yık cezayı şöföre yık birde şu saatte burada olacaksın de adamın donuna kediyi koy,yattığın yerden para kazan,ben otobüüyüm,ama kural hep böyle işliyor şimdi emekliyimhep söyledim kontak kapatalım ayaklanalım destek bulamadım hatta daha düşük maaşla çalışanlar vardı,

Faysal yagci14 Nisan 2022 09:15

Onlar zaten 40 yildir Avrupada varlar yeni degil.

Sonraki Haber Yükleniyor...