Tgrt Haber
18 Ocak 2016 14:37

Tokat’ta şiddetli rüzgar balıkçıları vurdu

Tokat’ın Almus ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle baraj kıyısında bulunan balıkçı teknelerinden 2’si kayalık alana çarparak batarken, 4’ü kıyıya vurarak zarar gördü.

Tokat’ta şiddetli rüzgar balıkçıları vurdu
almus, balılçı, Tokat

Türkiye’de kıyı kesimlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve yağış hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Tokat’ın Almus ilçesinde de etkisini gösteren rüzgar nedeni ile barajda dev dalgalar oluştu. Yaşanan dalgalanma nedeni ile baraj kenarındaki teknelerden 2’si battı, 4 teknede ise hasar oluştu. Bir tesisin iskelesi de zarar gördü.
Alabalık tesisi işletmecilerinden Baki Beker, şiddetli rüzgara teknelerinin dayanamadığını kaydetti. Alabalık üretimi yapılan kafeslerdeki durumu yaşanan fırtına nedeni ile henüz tespit edemediklerini ifade eden Beker, “İnşallah daha kötü durumla karşılaşmayız. Kafeslerdeki durumu bilemiyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...