Tgrt Haber
05 Ocak 2018 21:37

Tokat'ta şüpheli ölüm! İkiz kardeşleri domuz gribi mi ayırdı?

Tokat Erbaa’da yaşayan 3 yaşındaki Beyza Köybaşı Salı günü gribal enfeksiyon nedeniyle kaldırıldığı Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hayatını kaybetti. Minik Beyza’nın kesin ölüm nedeni otopsi sonucu belli olacak.

Tokat'ta şüpheli ölüm! İkiz kardeşleri domuz gribi mi ayırdı?
tokat,,domuz gribi,

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Hasan ve Esra Köybaşı çiftinin ikiz çocukları 3 yaşındaki Feyza ve Beyza Köybaşı 24 Aralık'ta rahatsızlandı. Erbaa Devlet Hastanesine götürülen ikizler buradan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Gribal enfeksiyon teşhisi konulan Beyza Köybaşı'nın ikiz kardeşi Feyza 31 Aralık Pazar günü tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. Akciğerlerinden de rahatsız olan Beyza ise geçtiğimiz Salı günü doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 3 Yaşındaki Beyza Salı günü Evyaba Mahalle mezarlığında toprağa verildi. Beyza'nın kesin ölüm sebebi ise otopsi sonucunun açıklanmasının ardından belli olacak.

Minik Beyza'nın ölümünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tokat Valisi Ömer Toraman Tokat'ta mevsimsel hastalıklardan dolayı yoğunlaşma olduğunu söyledi. Toraman, "Soğuk algınlığı, grip ve ona bağlı enfeksiyon gibi. Birazda ocak ayı maalesef geçmiş yıllar ortalamalarına göre kurak geçiyor. Bununda etki olsa gerek bu mevsimsel salgın hastalıklarda döneme bağlı olarak artışlar olabiliyor. Bunun dışında özel olarak spesifik bir durum bilgimiz dahilinde değil. Grip tanımı pek çok virüsün etki ettiği bir genel isimlendirme. Bunların çeşitleri türleri her yıl değişebiliyor. Dolayısıyla mevsime bağlı rahatsızlıklar bunlar çok özel bir durum olduğunu düşünmüyorum'' dedi.

GOÜ REKTÖRÜ: TETKİKE GÖNDERİLEN TAHLİLLERİN SONUCU BEKLENİYOR

Mevsime bağlı özellikle çocukluk çağındaki hastalarda ağır grip ve infilaza vakaların olabileceğini kaydeden GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ''Şüpheli olanlar mutlaka tetkik için gönderiliyor ve sonuçları değerlendiriliyor. Ama şuanda paylaşılacak net bir bilgi yok. Olağan bir şey yok. Şuanda her kış mevsiminde bu dönemde çocuklarda görülen ağır vakalar bizde de rastlanılıyor ve kaybedilen vakalar olabiliyor. Ama bunun teferruatında şöyle diye ifade etmek için şuanda bir şey söylemek mümkün değil. Şüpheli vakalar mutlaka tetkik ediliyor. Olağan dışı her yıl görülenlerin dışında bir şey yok. Tetkik için gönderilen tahliller var sonuçlarını almak lazım henüz sonuçlarını görmeden bir şey söylemek mümkün değil'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...