Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 19:44

Son dakika: Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın abisi Fatih Aydın gözaltına alındı

Son dakika: Tosuncuk lakabıyla bilinen Mehmet Aydın’ın Brezilya’da teslim olmasının ardından bu kez abisi Fatih Aydın, Uruguay’da gözaltına alındı.

Son dakika: Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın abisi Fatih Aydın gözaltına alındı
Tosuncuk,Fatih Aydın,Mehmet Aydın

130 bin üyesinden topladığı 511 milyon lira yurt dışına kaçan ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın geçtiğimiz günlerde Brezilya’da Türk Konsolosluğu'na teslim oldu. Brezilya’dan kalkan uçakla İstanbul’a getirilen aydın ifadesi alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

URUGUAY’DA YAPILAN OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDI

Mehmet Aydın’ın gözaltına alınmasının ardından bu kez de Urugay’da olan abisi Fatih Aydın gözaltına alındı.  Fatih Aydın'ın Uruguay’ın başkenti Montevideo’ya 80 km mesafede bulunan Canelones Bölgesinde tespit edilen adrese, Uruguay Federal Polisi tarafından yapılan baskında yakalandı. Fatih Aydın’ın yakalanmasının ardından İnterpol Daire Başkanlığınca iade süreci başlatıldı ve Fatih Aydın’ı teslim almak için hazırlanan ekip kısa süre içinde Uruguay’a hareket edecek. Fatih Aydın, “Bankacılık Kanununa Aykırılık”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık ve Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” gerekçesi ile aranıyordu.

ASIL AKTÖR ABİ FATİH AYDIN MI?

Çiftlik Bank vurgunuyla yaklaşık 511 milyon lirayla ortadan kaybolan ve binlerce kişiyi mağdur eden Mehmet Aydın, Brezilya'da Türk Konsolosluğu’na teslim olduğundan beri gizemini halen koruyor. Gazeteci İsmail Saymaz TGRT Haber'de Tosuncuk’un abisine dikkat çekmişti. Saymaz, Uruguay’da lüks içinde yaşayan abi Aydın’ın Çiftlik Bank dolandırıcılığında asıl aktör olabileceğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...