Tgrt Haber
03 Eylül 2021 06:50

Türk Hava Kurumu başkanı isyan etti: Aldıkları krediyi öde öde bitmiyor

THK Kayyum Heyeti Başkanı Aşcı, orman yangınlarından sonra gündeme gelen uçakların TUSAŞ tarafından tamir edilmesi için görüştüklerini duyurdu. 1,8 milyarlık borç devraldıklarını belirten Aşçı “Krediler öde öde bitmiyor” dedi.

Türk Hava Kurumu başkanı isyan etti: Aldıkları krediyi öde öde bitmiyor
THK,,türk hava kurumu,,yangın uçakları,

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, yangın uçaklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkanı Cenap Aşcı, yangın uçaklarının tamir edilmesi için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ile çalışma yaptıklarını söyledi.

THK’nın 96 yıllık bir çınar olduğunu ve markalaşmanın kolay bir şey olmadığını belirten Cenap Aşcı, “Havadan yangın söndürme, ambulans, uçak imalat hizmeti veriyoruz. Yeni imkânları bulabilirsek uçaklarımızı faaliyete getireceğiz” dedi.

THK’NIN BORCU ÖDE ÖDE BİTMİYOR

Göreve geldiklerinde THK’nın 1 milyar 844 milyon liralık borcu olduğuna dikkati çeken Aşçı, “Aklım almadı, rakamları görünce. Bir dernek, 2013’te bankadan 80 milyon dolar kredi çekiyor. Yüksek faiz oranları nedeniyle kredi öde öde bitmiyor” diye konuştu.

CHP’Lİ BELEDİYELERE NE DEDİ?

CHP’li belediyelerin taleplerine yönelik soruya ise Aşçı, “Uçakların tamiri için bağış ya da kampanya yaparsanız biz tamir için hazırız, dedik. Onlar da ‘uçaklar tamir olursa yangın söndürmede kullanılacak mı?’ diye sordular, onun da cevabını herkes biliyor zaten” cevabını verdi. TUSAŞ ile yangın uçaklarının tamiri konusunda çalışma yaptıklarını belirten Başkan Aşçı son olarak  “Uçakların bakımına ilişkin maliyetin aşağı yukarı 750 bin dolarlık kısmını kurum bünyesinden karşılıyoruz.” Şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...