Tgrt Haber
26 Aralık 2019 10:18

'Türk-İş’in açıkladığı rakamın altında imza atmasını beklemiyoruz'

2020 asgari ücretin açıklanmasına sayılı saatler kala DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çerkezoğlu yaptığı açıklamada, “TÜRK-İŞ’in hesaplamasına göre 2578 TL ve üzerine refah payı önerdi. Türk-İş’in açıkladığı rakamın altında imza atmasını beklemiyoruz” şeklinde konuştu

'Türk-İş’in açıkladığı rakamın altında imza atmasını beklemiyoruz'
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,,DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu asgari ücret,

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu Gökhan Kayış ile Günaydın Türkiye programına canlı yayınına bağlanarak bugün belli olacak olan askeri ücret öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Çerkezoğlu yaptığı açıklamada, “Günlerdir asgari ücret mücadelesi veriyoruz. Bugün de asgari ücret miktarı açıklanacak. Milyonların gözü bu açıklamada” ifadelerini kullandı.

“TÜRK-İŞ AÇIKLADIĞI RAKAMIN ALTINDA İMZA ATMASINI BEKLEMİYORUZ”
Sendikaların ortak bir açıklama yapması üzerine sorulan soruya cevap veren Arzu Çerkezoğlu, “Her konfederasyonun ayrı bir hesaplaması var. Bizim rakamımız 3200 TL idi. Yani 2020 yılında asgari ücretin en az 3200 olması gerektiğini ifade etmiştik. TÜRK-İŞ’in hesaplamasına göre ise 2578 TL ve üzerine refah payı önerdi. Rakamlardan çok prensipler konusunda anlaşıldı. Rakam sonuçta masa başının bir pazarlığın konusu ama burada önemli olan insan onuruna yanaşır bir asgari ücreti tüm parametriği ile birlikte savunmaktır. Türk-İş’in açıkladığı rakamın altında imza atmasını beklemiyoruz” dedi.

“ASGARİ ÜCRET BİR MEMLEKET MESELEDİR”

Asgari ücretin çok önemli bir konu olduğunu ve milyonları ilgilendirdiğini söyleyen Çerkezoğlu, “Asgari ücret o kadar önemli ve gerçek bir meseledir ki. Milyonların meseledir. Asgari ücrete biz ‘Memleket meselesi’ diyoruz. Dolayısıyla bir takım iyi niyetler ile açıklanacak bir konu değildir. Asgari ücretin bu şekilde belirlenmesinin de değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde asgari ücret sembolik bir ücrettir. Ama bizim ülkemizde milyonları ilgilendiren ciddi bir konudur. Diğer ülkelerde hiç bu kadar asgari ücret gündem olmaz. Bir aydır sadece asgari ücreti konuşuyoruz” şeklinde konuştu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...