Tgrt Haber
16 May 2021 15:26

Türk STK’lardan Mısır’a Gazze çağrısı

Bünyesinde 300 sivil toplum kuruluşunu barındıran Milli İrade Platformu, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistinlilere yardım ulaştırılmasına izin vermesi için Mısır hükümetine çağrıda bulundu.

Türk STK’lardan Mısır’a Gazze çağrısı
Milli İrade Platformu,stk,sivil toplum kuruluşu,mısır,filistin,yardım,gazze,çağrı

Türk sivil toplum kuruluşları, İsrail'in işgali altında yüzlerce masum sivilin öldüğü Gazze'ye yardım götürülmesi için kolları sıvadı.

"İsrail savaş suçu işliyor"

Senelerdir bölgeyi ablukaya alıp Gazze'yi adeta açık hava hapishanesine dönüştüren İsrail'in Filistin halkından gıda ve ilacı kestiğine dikkat çeken Türk STK'lar; eğitim ve sağlık amacıyla kullanılan binaları vuran, sivilleri kitle imha silahlarıyla kastlı olarak hedef alan İsrail'in savaş suçu işlediğini vurguladı.

Bölgedeki Filistinlilerin saldırılardan ciddi şekilde etkilendiğini ve evrensel insan haklarının en temel prensiplerinden bile mahrum kaldığını belirten Milli İrade Platformu'nun açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Gazzelilere hastane kullanımının açılması olumlu karşılandı

"Gazze, bu yaşananların ardından insani krizin boyutlarının çok daha arttığı, acilen uluslararası kurumların devreye girerek önlem alması ve koridor açması gereken bir yer haline gelmiştir. Bu süreçte Mısır'ın hastane kullanımını Gazzelilere açması olumlu karşılanırken bizleri hem bugüne hem geleceğe dair umutlandıran gelişmelerden biri olmuştur. Mısır'ın duyarlı davranışının, vicdan sahibi toplumlarda daha da geniş yankı sağlayacağına inanıyoruz. Ancak İsrail'in son saldırılarıyla Gazze'ye insani yardımın gerekliliği artarak olağanüstü bir noktaya ulaşmıştır.

Türk STK’lardan Mısır’a Gazze çağrısı

"Mısır yardımların geçişine müsaade etmeli"

Yaşanan bu insani krizin daha da büyümemesi adına uluslararası toplum ve kamuoyu harekete geçmeli ve Gazze'ye acilen Refah Sınır Kapısı üzerinden koridor açılmalı, yardımların ve ilaçların şehre girmesine müsaade edilmeli, Gazzelilerin temel insani haklara erişimi için gerekli adımlar atılmalıdır. Türkiye'deki sivil toplum ve yardım kuruluşları olarak Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'ndan yardımların geçişine müsaade ederek bu insani krizi çözmede çok belirleyici olacağını düşünüyor ve Mısır devletinin bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...