Tgrt Haber
16 Nisan 2024 00:12 - Güncelleme : 16 Nisan 2024 00:14

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artıyor: Bakan Özhaseki'den uyarı geldi 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava tahmin raporlarını paylaştı. Türkiye genelinde sıcak hava dalgasının hakim olacağı açıklanan raporda orman yangınlarına karşı uyarıda bulundu. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artıyor: Bakan Özhaseki'den uyarı geldi 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki artan sıcaklıkların ülke geneline tesir edeceğini duyurarak uyarıda bulundu. 

Bakanlıktan yapılan değerlendirmeye göre, yarından itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Özellikle bazı bölgelerde sıcaklıkların 30 dereceyi aşması bekleniyor. 

YAŞLI VE HASTALARI UYARDI! 

Bakan Özhaseki, özellikle yaşlılar ve kronik hastalığı olan vatandaşları, sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Vatandaşların sağlık için gerekli tüm önlemleri alması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerini takip etmelerinin önemine işaret etti. 

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artıyor: Bakan Özhaseki'den uyarı geldi  - 1. Resim

"ORMAN YANGINLARINA KARŞI DUYARLI OLALIM" 

Ayrıca Bakan Özhaseki, orman yangınlarına karşı da duyarlılık çağrısında bulundu. Sıcak hava dalgasının orman yangınları riskini artırabileceğini belirten Özhaseki, "Oksijen kaynağımız olan ormanlarımızda da havaların ısınmasıyla beraber herhangi bir yangın olmaması için tüm vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum." dedi.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...