Tgrt Haber
26 Temmuz 2023 23:54 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 00:34

Son dakika: Türkiye ve Azerbaycan'dan KAAN için iş birliği! Resmi anlaşma yarın...

Son dakika haberi: Türkiye ve Azerbaycan, Milli Muharip Uçak KAAN'ın geliştirilmesi için iş birliği gerçekleştirmeye karar verdi. Resmi anlaşma, yarın IDEF'23 kapsamında imzalanacak.

Son dakika: Türkiye ve Azerbaycan'dan KAAN için iş birliği! Resmi anlaşma yarın...
kaan,milli muharip uçak,türkiye,azerbaycan

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan Milli Muharip Uçak Programı, TUSAŞ ana yükleniciliğinde devam ediyor. Program kapsamında geliştirilen KAAN Savaş Uçağı’nın, bu yılın sonunda ilk uçuşunu gerçekleştirmesi planlanıyor.

TÜRKİYE-AZERBAYCAN İŞ BİRLİĞİ

Kısa süre önce yer testlerine başlayan KAAN Savaş Uçağı için Azerbaycan tarafından kritik bir karar alındı. Alınan karar doğrultusunda Türkiye ile Azerbaycan, Milli Muharip Uçak KAAN’ın geliştirilmesi için iş birliği gerçekleştirecekler.

Konuyla ilgili olarak yarın IDEF’23 marjında, ‘Milli Muharip Uçak Geliştirme İş Birliği İmza Töreni’ gerçekleştirilecek. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün şahitliğinde gerçekleştirilecek imza töreninde, anlaşma Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile TUSAŞ arasında imzalanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...