Tgrt Haber
29 Kasım 2021 12:03

İşte Türkiye'nin şiddet karnesi: Kadınların yüzde 20’si erkeklerin yüzde 4’ü şiddet görüyor

Toplumumuzda şiddet her geçen gün daha da artıyor. Bu da tedirginlik ve korkunun giderek büyümesine yol açıyor. Şiddete hem kadınlar hem de erkekler maruz kalıyor. Kimi eski kocasından kimi eski sevgilisinden şiddet görüyor.

İşte Türkiye'nin şiddet karnesi: Kadınların yüzde 20’si erkeklerin yüzde 4’ü şiddet görüyor
şiddet,,kadına şiddet,

Son dönemlerde toplumdaki artan şiddet olayları başta kadınlar olmak üzere herkesi tedirgin etmeye başladı. NG Araştırma şirketi tarafından yapılan bir çalışma ile fiziksel ve psikolojik şiddetin boyutlarını ayrı ayrı ele alındı. Kadınların yüzde 20’si, erkeklerin yüzde 4’ü şiddet görüyor. En çok uygulanan fiziksel şiddet ise tokat oldu.

Şirket 12-23 Kasım tarihleri arasında bir internet sitesi üzerinden çalışma başlattı. Çalışmaya Türkiye genelindeki 15 yaş üzeri farklı sosyo-ekonomik gruplardan 2 bin 52 kişi katıldı. Çıkan sonuçlar ise o tedirginliğin haklı bir sebeplere dayandığını ortaya koydu.

EN ÇOK UYGULANAN FİZİKSEL ŞİDDET TOKAT

Çalışmaya göre kadın ve erkeklerden yüzde 12'si eşi veya sevgilisinden şiddet görüyor. Kadınların yüzde 20'si ise kocasından dayak yiyor. Bu oran erkeklerde ise yüzde 4. “En çok uygulanan fiziksel şiddet nedir?” sorusunun cevabı ise “tokat” oldu. Çalışmada dikkat çeken bir başka konu ise kadınların yüzde 10’unun eski sevgilisi ya da kocasından hala fiziksel şiddet görmesi oldu.

3 KİŞİDEN BİRİ ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİYOR

Açıklanan bu rakamların yanı sıra bir de gördüğü şiddeti saklayanlar var. Türkiye’de her 3 kişiden biri şiddet gördüğünü söylemiyor. Dört kişiden biri ise psikolojik şiddete maruz kalıyor. Araştırmaya göre; kadınlar karşı cinsin küfür, hakaret ve aşağılayıcı sözleriyle uyguladığı psikolojik baskıya maruz kalıyor. Uygulanan psikolojik baskıya kadınları 42’si çözüm bulamazken yüzde 60’sı ise bunun önüne geçmek için nasıl bir destek alması gerektiğini bilmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...