Tgrt Haber

Ümit Özdağ'ın desteklediği 'Sessiz İstila' filmine karşı Emniyet düğmeye bastı: 2 gözaltı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, AA
03 May 2022 23:33 - Güncelleme : 03 May 2022 23:55
Ümit Özdağ'ın desteklediği 'Sessiz İstila' filmine karşı Emniyet düğmeye bastı: 2 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptığı belirlenen 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi. Suriyeli, Afgan gibi sığınmacılar hakkında çekilen 'Sessiz İstila' filmi gündem olmuştu. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ filme destek verdiğini belirtti ve 'Senaryoyu ben onayladım. H. Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi' dedi.

Türkiye'deki sığınmacıları ve düzensiz göçmenleri konu alan "Sessiz İstila" isimli kısa filmle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü düğmeye bastı.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca kanunların verdiği yetki çerçevesinde suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetlerinin yürütüldüğü belirtildi.

SAKARYA'DA YAKALANDI

Çalışmalar kapsamında, Youtube'de "Sessiz İstila" başlıklı kısa filmin yayınlandığı belirlenerek video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınladığı tespit edilen H.K'nin Sakarya'da yakalandığı bildirildi. Açıklamada, Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunduğu belirlenen, "Militer Doktrin@militerdoktrin1" rumuzlu hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D'nin de İstanbul'da yakalandığı ifade edildi.

Yakalanan şüphelilerle ilgili adli işlem başlatıldığı kaydedildi.

Ümit Özdağ'ın desteklediği 'Sessiz İstila' filmine karşı Emniyet düğmeye bastı: 2 gözaltı

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Sık sık Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu gruplar hakkında açıklamalarda bulunan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ‘Sessiz İstila’ isimli filme ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'de bir #Sessizİstila sürdürülüyor ve Türk Milleti'ni bu istilaya karşı uyandıran herkese gözdağı vermeye çalışıyorlar.

#HandeKaracasuYalnızDeğildir H.Karacasu tarafından çekilen Sessiz İstila adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir.Yapım masraflarını ben karşıladım.Senaryoyu ben onayladım. H. Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi. Suriyeliler “halk” değil. Misafir.Kin/düşmanlık yok.

Ümit Özdağ'ın desteklediği 'Sessiz İstila' filmine karşı Emniyet düğmeye bastı: 2 gözaltı

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...