Tgrt Haber
22 Mart 2022 09:02 - Güncelleme : 22 Mart 2022 09:22

Uzman çavuşu darp eden Dr. Tahir Tarımer suskunluğunu bozdu: Görüntüleri izlemedim

Muğla’da Uzman Çavuş Ali Aladağlı tarafından darp edildiğini öne sürerek şikayetçi olan fakat daha sonra ortaya çıkan görüntülerde kendisinin Aladağlı’yı darp ettiği görülen Doktor Tahir Tarımer suskunluğunu bozdu. Türkiye’yi ayağa kaldıran o görüntüleri izlemediğini söyleyen Tarımer, olaylar karşısında daha farklı davranması gerektiğini kabul etti.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Doktor Tahir Tarımer videoyu izlemediğini, bu sebeple görüntülerin gerçek mi yoksa çarpıtılmış mı olduğunu bilmediğini söyledi.

Muğla’da, 14 Mart Tıp Bayramı’nda meydana gelen olay tüm Türkiye’de infiale neden olmuştu. Devlet hastanesi çalışanı Doktor Tahir Tarımer, Uzman Çavuş Ali Aladağlı’nın saldırısına uğradığını ve darp edildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Hastanede apandisit ameliyatı olan ve taburcu edilirken diğer sağlık görevlilerinin alkışlı protestosuna maruz kalan Aladağlı’nın olay anına ilişkin görüntüleri ortaya çıkınca doktorun uzman çavuşu darp ettiği görüldü. İnfiale nedne olan görüntülerin ardından Dr. Tarımer suskunluğunu bozdu.

Türkiye Gazetesi'den Fuat Uğur'un haberine göre, Dr. Tarımer olaydan sonra ortaya çıkan görüntüleri izlemediğini, yalnızca Aladağlı’nın elinden evrakları almak istediğini ve korktuğu için o şekilde davrandığını söyledi. Olay anında farklı davranması gerektiğini belirten Tarımer, protesto konusunda bilgisi olmadığı ve ipin ucunun kaçtığını söyledi.

“ISRARLA ULTRASON İSTEDİ”

Olayın merkezinde olması sebebiyle bir hayli endişeli olduğu öğrenilen Tarımer, olay anını şu ifadelerle anlattı:
"Olay çok basit aslında. Hasta gece 11.30 sıralarında geldi. Daha önce birkaç hastaneye gidip muayene olmuş, tahlil yaptırmış. Ona Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmesini söylemişler. Burası son basamak hastane. Hasta gergin olabilir, bunu kabul ederiz her zaman. Biz de her gelen hastaya bakmaya çalışıyoruz. Anlattı derdini. Sivil giyimliydi, ben onun asker olduğunu bilmiyordum. Birkaç hastanede testlerini yaptırmış, ona ultrason çektirmesi gerektiğini bildirmişler. Israrla ultrason istedi. Bizde de o saatte ultrason yapacak kimse yoktu. Kan testlerini görelim, tomografi yaparız, daha net sonuç elde ederiz.’ dedim ve bu yüzden muayene etmek istedim. Çünkü bir şey atlamayalım istiyoruz.”

“ASKER OLDUĞUNU SÖYLEMEDİ”

Aladağlı’nın bu teklifi kabul etmediğini ve gideceğini söylediğini öne süren Tarımer, “Tamamen ultrasona odaklanmıştı. Çünkü öyle demişler ona. Bağırış çağırış başladı aramızda. Dediğim gibi asker olduğunu söylemedi. Asker olduğunu söyleyenleri ikiletmiyorum ben. Ne isterse oldurmaya çalışıyorum. Konuşma normal seyrinden çıktı. Bana ‘Bütün doktorlar aynı b.ksunuz. Aldığınız paralar zehir zıkkım olsun’ dedi, bizim hastane evrakları da elindeydi. İstedim vermedi. Çünkü o evraklar bizim üzerimize kayıtlı. Bu yüzden ceza alan arkadaşlarımız var. Girişte her hastaya kayıt açılıyor ve bizim kurumun evrakı. Kapıya yöneldi gitmek için. Ben de arkasından gittim, evrakı almak için müdahale ettim. Yere düştük. Boğazıma sarıldı, gözlüğüm kırıldı. Darp raporu aldım. Şikâyet ettim ve ardından hastaneden ayrıldım. Sonra olanlardan haberim yok." Şeklinde konuştu.

“VIDEO KESİK Mİ, MONTAJLI MI BİLMİYORUM”

“Ben kurum evraklarını almak istedim sadece." Diyen Dr. Tarımer, görüntüleri izlemediğini, sesler olmadığını ve yayılan videonun kesik mi ya da montajlı mı olup olmadığını bilmediğini söyledi. Olayı oradaki güvenlik görevlisine söylemesinin daha doğru olacağının altını çizen Tarımer, “Ama dediğim gibi evrak üzerime zimmetli. Korktum. Ne yapabilirim ki. Hasta da evrakı yere attı." Dedi. Bu olayın ardından başka videolarının da ortaya çıktığı hatırlatılan Tarımer, o görüntülere ise şu cevabı verdi: “O videolardakiler hekimle hasta arasında şeylerdi. Eski olaylar. İyi yönetilmesi gerekirdi. Zaten adli mercilere intikal etti. Hepsinin incelemeleri yapılıyor. Konuşmak istemiyorum bunun üzerinde." 

“PROTESTODAN HABERİM YOKTU”

Uzman çavuşun alkışlarla protesto edilmesinden de haberinin olmadığını söyleyen doktor, “Ben yaşadıklarımı biliyorum. Kimse karışmasın. Ben hiçbir slogan olmasın, sendika, oda filan hiçbir kuruluş karışmasın istedim. Doktorlar katılsın sadece. Ama ipin ucu kaçtı, uçtu gitti. Keşke bunlar olmasaydı, ben çok utandım dedim. Bu iş mecrasından çıktı. İki kurum arasında bir çatışmaya dönsün istemem. Hepimiz aynı devlet terbiyesinden geçtik." İfadelerini kullandı. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...