Tgrt Haber

Vaka sayısı artan ve azalan iller

18 Haziran 2021 14:41
Vaka sayısı artan ve azalan iller
koronavirüs,sağlık,fahrettin koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Buna göre hızı azalsa da vaka sayılarındaki düşme eğilimi devam ediyor. 5 – 11 haziran tarihleri arasında en çok vaka artışı Kars’ta oldu... En az vaka sayısı ise Bilecik’te tespit edildi.. İşte illerdeki son durum...

Haftalık verilere göre Kars,  en çok koronavirüs vakası görülen il oldu. Bilecik’te ise vakalar azalışa geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5-11 Haziran tarihleri arasında 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka oranlarını iller bazında paylaştı.

EN AZ VAKA GÖRÜLEN İLLER

Geçen hafta vaka sayısı en fazla azalan iller arasında ikinci olan Bilecik, bu hafta ilk sırada yer aldı. Bilecik’i, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta izledi.

3 BÜYÜKŞEHİRDE VAKA SAYISI

Her 100 bin kişideki vaka sayısı bir haftada İstanbul'da 63,93'ten 55,20'ye, Ankara'da 99,50'den 94,87'ye İzmir'de 41,23'ten 32,04'e düştü. Böylece üç büyükşehir arasında en fazla düşüşün yaşandığı il İzmir oldu.

EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN İLLER

Haftalık verilere göre, 100 bin kişide en çok koronavirüs vakası Kars, Bolu, Eskişehir, Gümüşhane ve Tokat’ta görüldü.

Bakan Koca paylaşımında "Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Aşı ile bitecek." mesajına yer verdi.

18 YAŞ ÜSTÜ NÜFUSUN YARISI AŞILANDI

Öte yandan Bakan Koca, aşılamadaki son duruma ilişkin 18 yaş üstü nüfusun yüzde 50'sinin aşılandığını açıkladı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Aşı programında yer alan 18 yaş üstü nüfusun yüzde 50'sinin tam doz veya ilk doz aşısı tamamlanmış durumda. Program, kısa sürede, beklediğiniz başarıya ulaşacak. Aşısı henüz yapılmayanların sayısında geri sayım başladı."

AŞILAMADA BİR REKOR DAHA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de dün, her 1 milyon kişide günlük aşılama sayısına göre, dünyadaki en yüksek sayıya ulaşıldığını bildirdi.

Vaka sayısı artan ve azalan iller

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...