Tgrt Haber

Gaziantep Valiliği duyurdu: 1 Ekim'e kadar ormanlık alanda piknik yapmak yasak

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Haziran 2022 19:33 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 02:32
Gaziantep Valiliği duyurdu: 1 Ekim'e kadar ormanlık alanda piknik yapmak yasak
orman,yangın,piknik,yasak,Gaziantep

Gaziantep Valiliği bazı ormanlık alanlarda piknik yapmanın yasaklandığını duyurdu. Orman yangınları için tehlikeli döneme girildiğini belirten valilik, yasağın 1 Ekim'e kadar geçerli olacağını bildirdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada bazı ormanlık alanlarda piknik yapmanın yasaklandığı belirterek, yangınlara karşı uyarıda bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde 180 orman köyüne yangınla mücadele ve önlemeye yönelik malzeme dağıtımının yapıldığı Gaziantep'te, Vali Davut Gül'den orman yangınlarına karşı kritik bir uyarı geldi.

'KRİTİK AYLAR BAŞLADI'

Vali Gül uyarıda bazı ormanlık alanlarda piknik yapmanın yasaklandığını duyururken, "Orman yangınları açısından kritik aylar başladı. Ormanlara kontrolsüz giriş çıkışlar yüksek risk oluşturuyor. 1 Ekim tarihine kadar, düzenli piknik alanlarının dışındaki orman alanlarına girmek, piknik yapmak yasaklanmıştır'' ifadelerine yer verdi.

Kamu kurum yöneticileri ile de Orman Yangınlarını Önleme ve Tedbirleri Değerlendirme Toplantısı'nda bir araya gelen Gaziantep Valisi Davut Gül'ün de toplantıda kurum yetkililerini yangınlara kaşı gerekli tüm tedbirlerin kısa sürede tamamlanmasını istediği öğrenildi.

Uyarı ve toplantıların ardından ise sıcaklıkların artmaya başladığı Gaziantep'teki ormanlık alanların çevrelerindeki tedbirler de arttırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...