Tgrt Haber
28 Haziran 2022 15:52 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 16:20

Ekipler kilometrelerce izini sürdü: Yarım milyonluk dolandırıcılık kola ile ortaya çıktı

Çanakkale’de kendisini polis memuru olarak tanıtan bir kişi, yarım milyonluk altın vurgunundan sonra izini kaybettirerek kayıplara karıştı. Aldığı bir kolayı teneke kutusundan içtikten sonra ormana fırlatan şüpheli, parmak izi sayesinde polislerin 95 kilometrelik takibinden sonra bulundu.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Ekipler kilometrelerce izini sürdü: Yarım milyonluk dolandırıcılık kola ile ortaya çıktı
dolandırıcı,çanakkale

Çanakkale Yenice’de Hırsızlık Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru olarak kendisini tanıttığı iddia edilen şüpheli, bir kişiden yarım milyon lira değerindeki ziynet eşyasını aldıktan sonra kayıplara karıştı. Dolandırıldığını anlayan mağdurun şikayeti üzerine 100 kamera görüntüsünü inceleyen ve 95 kilometre iz süren polis ekipleri, şüpheliyi içtiği kola sayesinde yakaladı. Polisi karşısında gören E.K.’nin ilk sorusu “Beni nasıl buldunuz? oldu.

YİNE AYNI YALAN

Kendisini polis, hakim savcı olarak tanıtan dolandırıcıların hedefinde bu kez Çanakkale Yenice’de yaşayan 54 yaşındaki emekli K.İ. vardı. Kendisini Hırsızlık Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olarak tanıtan dolandırıcı, K.İ'yi arayarak evde bulunan ziynet eşyalarının ve altınların hırsızlık malı olduğunu ileri sürerek, kısa bir süre için altınlara el konulması gerektiğini bildirdi.

TELEFON UZUN SÜRE AÇILMAYINCA ANLADI

Olacaklardan habersiz kendisine polis süsü veren dolandırıcının anlattıklarından tedirgin olan K.İ., görüşmenin hemen ardından evin kapısını çalan sivil giyimli bir kişiye yarım milyon lira değerindeki altınları teslim etti. Uzun bir süre arayanlardan haber alamayan K.İ. kendisini arayan numaranın uzun süre telefonunun kapalı olduğunu fark edince dolandırıldığını anlayıp hemen polise başvurdu.

YÜZLERCE GÖRÜNTÜ İNCELENDİ

K.İ.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda Çanakkale Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli ekipler; olayla ilgili soruşturma başlattı. Şehir merkezinde bulunan 100'e yakın MOBESE ve güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, günler süren araştırmanın ardından, yüzlerce görüntünün arasından dolandırıcıyı tespit etmeyi başardı.

ASİTLİ İÇECEK KUTUSU NEREDE?

Bir kişinin şehir merkezinden ticari taksiden inerek bir kafeden su ve kola aldığını tespit eden ekipler ticari taksi şoförünün ifadesine başvurdu. Tecrübeli polislerin taksi şoförüne ilk sorusu " Şüpheli şahsın içtiği asitli içecek kutusu nerede?" olurken taksi şoförü verdiği ilk bilgilerde aracına binen şahsı Balıkesir'e bağlı Balya İlçesi'ne bıraktığını, şahsın asitli içeceği içtikten sonra teneke kutuyu Balya'ya 10 kilometre kala camı açarak fırlattığını söyledi.

ŞEBEKE ÜYELERİNE TESLİM ETMİŞ

Ormanlık alanda yapılan aramalarda teneke kutuyu ulaşılırken, kutu üzerindeki parmak izleri üzerinde yapılan incelemede altınları alan şahsın İzmir'de yaşayan 22 yaşındaki E.K. olduğu tespit edildi. E.K. saklandığı evde polis tarafından gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda 500 bin lira değerindeki altınlara ulaşılamadı.

E.K. ilk ifadesinde altınları aldığını itiraf ederken, altınları şebeke üyelerine teslim ettiğini itiraf etti. Sorgusu tamamlanan E.K. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...