Tgrt Haber
03 Haziran 2021 09:55

Yerli ve milli İHA AKSUNGUR, ilk saha görevine başladı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen AKSUNGUR, ilk saha görevine başladı. Ankara TUSAŞ tesislerinden Adana Şakirpaşa Havaalanı’na uçan AKSUNGUR, yangınla mücadele kapsamında kullanılacak.

Yerli ve milli İHA AKSUNGUR, ilk saha görevine başladı
TUSAŞ,AKSUNGUR,Adana Şakirpaşa Havaalanı,SİHA,İHA

Yerli ve milli İHA AKSUNGUR, yangınla mücadelede görev almak üzere Adana Şakirpaşa Havaalanı'na uçtu. Orman Genel Müdürlüğü’nün hizmetine giren AKSUNGUR, ilk saha görevine başlamış oldu.

HAVADA KALIŞ REKORU KIRDI

Görev süresi boyunca Şakirpaşa Havalimanı’nda konuşlanacak olan AKSUNGUR, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yangınla mücadele kapsamında kullanılacak.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve silahlı ve silahsız olarak gerçekleştirdiği uçuşlarda havada kalış rekoru kıran AKSUNGUR İHA, yangınla mücadelede Orman Genel Müdürlüğü’nün hizmetine girdi.

18 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE GELİŞTİRİLDİ

ANKA platformundan yola çıkarak 18 ay gibi kısa sürede geliştirilen, yüksek faydalı yük kapasitesi ile kesintisiz çok rollü istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri gerçekleştirme kapasitesine sahip  AKSUNGUR İHA, sahip olduğu SATCOM faydalı yükü ile görüş hattı ötesi operasyon esnekliği sağlıyor.

YENİ ATIŞ MENZİLİ 45 KİLOMETRE

AKSUNGUR SİHA'lar da görev başarısıyla göz dolduruyor.

TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KGK-SİHA-82 faydalı yük ile Ankara'dan havalanan AKSUNGUR, uydudan kontrolle Sinop açıklarına giderek 20 bin feet irtifada 30 kilometre menzilden hedefi başarıyla vurmuştu.

AKSUNGUR'un, aynı faydalı yükle, menzilinin yakın zamanda 45 kilometreye çıkarılarak yeni bir başarı daha elde etmesi hedefleniyor.

Deniz karakol, taarruz, sinyal istihbarat gibi önemli görevler icra edebilecek yapıda geliştirilen AKSUNGUR, sahip olduğu diğer imkan ve kabiliyetlerle de dikkatleri üzerine topluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...