Tgrt Haber

Yetkili isim tarih vererek duyurdu! İstanbul'a bir metro daha geliyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Ekim 2023 11:50 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 12:07
Yetkili isim tarih vererek duyurdu! İstanbul'a bir metro daha geliyor 
Ataköy

İstanbul'un 5 ilçesinden geçecek olan Ataköy-İkitelli metro hattında sona gelindi. Olimpiyat ile Bahariye arasındaki 5 duraklık mesafe geçtiğimiz yıllarda hizmete girerken Ataköy'e kadar uzanan hattın geri kalan kısmı için tarih verildi. İşte ayrıntılar... 

Beş ilçeden geçecek (Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir), 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının açılacağı tarih belli oldu. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te İstanbulluların hizmetine girecek.  

"İSTANBULLA BULUŞTURUYORUZ" 

Alpkökin paylaşımında, "2019'dan bu yana Bahçelievler ilçesini dönüştüren ve güçlendiren yatırımlarla bölgeye değer katan bir vizyonu hayata geçirerek ilçeyi daha ulaşılabilir bir hale getirdik. Bahçelievler’de de durağı olacak Ataköy-İkitelli metro hattımızı 2024 Mart ayında İstanbullularla buluşturacağız" dedi. 

31 Mart yerel seçimlerden hemen önce açılması planlanan hatta son çalışmalar yapılırken test sürüşü ise henüz gerçekleşmedi. 

https://twitter.com/alpkokin_pelin/status/1711401064111464937

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...