Tgrt Haber

Yine Türkiye'nin karşısında: HDP'li Sezai Temelli Suriye harekatı için Türkiye'yi suçladı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2023 07:09 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 07:46
,HDP

Eli kanlı sivil katliamcısı terör örgütü PKK'nın Ankara'daki bombalı saldırı girişimi sonrası Türkiye'nin Irak'ın kuzeyi ve Suriye'ye yönelik başlattığı hava harekatlarına, HDP'den skandal bir tepki geldi. HDP'li vekil Sezai Temelli, Türkiye'yi sivilleri hedef almakla suçladı.

Eli kanlı sivil katliamcısı terör örgütü PKK'nın Ankara'daki bombalı saldırı girişimi sonrası Türkiye'nin Irak'ın kuzeyi ve Suriye'ye  yönelik başlattığı hava harekatlarına, HDP'den skandal bir tepki geldi. HDP'li vekil Sezai Temelli, Türkiye'yi sivilleri hedef almakla suçladı.

Ankara'daki baarıla savuşturulan bombalı saldırı girişiminin ardından yurt içi ve yurt dışında terör örgütü PKK/YPG ve bağlantılarına yönelik başlatılan etkili operasyonlara HDP'den Türkiye karşıtı tepki geldi.

HDP'Lİ TEMELLİ TÜRKİYE'Yİ KARALADI: PKK'YA DESTEK ÇIKTI!

HDP'li Sezai Temelli terör örgütü PKK ile bağlantılı bir TV kanalının yayınına katılarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı operasyonlarla sivilleri hedef aldığını öne sürdü.

Temelli, TSK/MİT'in operasyonlarını 'saldırı' olarak nitelendirirken, operasyonların hedef aldığı teröristlerin, Kürt halkı olduğunu iddia etti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Temelli'nin sözleri sosyal merdyada vatandaşların büyük tepkisini çekerken, PKK iltisaklı hesaplar ise Temelli'nin sözlerine büyük destek verdi.

Şu sıralar Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi adı altında faaliyet gösteren HDP, daha önceki benzer operasyonlarda da Türkiye'yi ulusal ve uluslararası kamuoyu önünde suçlayan açıklamalarda bulunmuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...