Tgrt Haber

Yunan güvenlik güçleri onlarca göçmeni ölüme itti: 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Eylül 2022 16:46 - Güncelleme : 24 Eylül 2022 17:03
Yunan güvenlik güçleri onlarca göçmeni ölüme itti: 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti
göçmen,yunanistan

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında, düzensiz göçmenlerin bulunduğu bot, Yunan Sahil Güvenliği tarafından Midilli Adası önlerinde patlatılarak Türk kara sularına itildi. Lastik botun batması sonucu 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti. 15 göçmeni kurtaran ekipler arama kurtarma çalışmalarını sürdürdü.

Yunanistan'ın insanlık dışı göçmen politikası can almaya devam ediyor. Midilli açıklarında durudurulup patlatılan lastik bottaki onlarca kişiden 6'sı hayatını kaybetti.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Babakale köyü açıklarında bir botun battığı bilgisi üzerine harekete geçildi. Bölgeye AFAD ve jandarma ekipleri de kıyıdaki çalışmalar için yönlendirildi. Boğulma tehlikesi geçiren 15 düzensiz göçmeni kurtararak karaya çıkaran ekipler, 4'ü çocuk 6 kişinin cansız bedenine ulaştı.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Babakale'nin 1,5 deniz mili güneyinde seyir halindeki bir balıkçı teknesi tarafından deniz yüzeyinde düzensiz göçmenlerin tespit edildiği ve kurtarma çalışmalarına hemen başlandığı bildirildi.

Bölgeye 3 bot ve bir helikopterin sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Sahil Güvenlik botları ve bahse konu balıkçı teknesi tarafından toplamda 15 düzensiz göçmen (7 çocuk, 8 yetişkin) deniz yüzeyinden sağ kurtarılmış, 6 düzensiz göçmenin (4 çocuk, 2 yetişkin) cansız bedenine ulaşılmıştır. Göçmenlerden edinilen ilk bilgiler doğrultusunda; Yunan Sahil Güvenliği tarafından Midilli Adası önlerinde durduruldukları, bulundukları lastik botun Yunan güvenlik güçlerince patlatılarak Türk kara sularına yakın bir noktada geri itildikleri ve lastik botun su alarak battığı bilgisi alınmıştır. Kayıp olabileceği değerlendirilen düzensiz göçmen/göçmenlerin bulunması maksadıyla bir Sahil Güvenlik helikopteri, 3 Sahil Güvenlik botu ve bir dron ile arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...