Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 09:06

Kavurucu sıcaklar geri döndü

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı rapora göre, 27 Ağustos Cuma günü yurt genelinde hava sıcaklığının 4 ile 8 derece artması bekleniyor.

Kavurucu sıcaklar geri döndü
hava durumu,sıcaklık,sıcak hava,meteoroloji

Yurt genelinde bir süredir mevsim normallerinde seyreden hava yeniden ısınacak. Genel itibarıyla 4 - 8 derecelik artması beklenen sıcaklık yine mevsim normallerinin üzerine çıkarken ağustos ayının son haftasında yükselen sıcaklıkların 5 gün sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı bilgilendirmeye göre, ülkenin kuzey kesimlerinn parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının iç ve kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu 35

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 34

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Az bulutlu ve açık 37

Antalya: Az bulutlu ve açık 33

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 30

Trabzon: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu 27

Erzurum: Parçalı bulutlu 30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

İLLERE GÖRE HARİTALI HAVA DURUMU

Kavurucu sıcaklar geri döndü

Kavurucu sıcaklar geri döndü

Kavurucu sıcaklar geri döndü

Kavurucu sıcaklar geri döndü

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan bilgilendirmede, 27 Ağustos Cuma günü İstanbul'da, sıcaklığın yükseleceği aktarıldı. İstanbul'da önümüzdeki 5 günde kaydedilmesi beklenen en yüksek sıcaklıklar şöyle:

27 Ağustos Cuma: 34

28 Ağustos Cumartesi: 33

29 Ağustos Pazar: 30

30 Ağustos Pazartesi: 30

31 Ağustos Salı: 31 

Kavurucu sıcaklar geri döndü

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...