Tgrt Haber

Zonguldak sele teslim: AFAD, evlerinde mahsur kalanları botlarla kurtardı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Haziran 2022 21:06 - Güncelleme : 26 Haziran 2022 22:22
Zonguldak sele teslim: AFAD, evlerinde mahsur kalanları botlarla kurtardı
Zonguldak,Karadeniz,Sel,Sağanak,Yağmur

Zonguldak'ta etkili olan sağanak sonrası dereler taştı, bir çok yer su altında kaldı. 30'a yakın evin giriş katı sular altında kalınca binada mahsur kalanların yardımına AFAD ekipleri yetişti. Ekipler bot yardımı ile vatandaşları kurtardı, o anlar böyle görüntülendi.

Meteoroloji'nin günlerdir uyardığı sağanak yağış Batı ve Orta Karadeniz'de etkisini gösterdi. Hayatı felç eden yağışların ardından Zonguldak'ın özellikle Gökçebey ilçesinde 30'a yakın sular altında kaldı.

AFAD EKİPLERİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Yer yer bir metreyi aşan su seviyesi nedeniyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Sakarya ve Zonguldak'tan AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.  Mahsur kalan vatandaşlar arama kurtarma botuyla evlerinden kurtarıldı.

Bazı küçük çocuklar kurtarılma anlarını pencerelerden seyretti. Polis ekipleri de kurtarma çalışmalarına katılarak küçük çocukları kucaklarına alarak güvenli bölgeye taşıdı.

100'E YAKIN KİŞİ BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLDİ

Bir engelli vatandaş da AFAD ekiplerince botla taşındı. 14 vatandaş AFAD'ın botuyla kurtarıldı. Kendi imkanlarıyla kurtarılan 100'e yakın vatandaş bölgeden tahliye edildi. Botla kurtarma çalışmaları ise halen devam ediyor. Öte yandan kurtarılan bazı vatandaşlar yurtlara ve otellere yerleştirildi.

Zonguldak sele teslim: AFAD, evlerinde mahsur kalanları botlarla kurtardı

"BÜTÜN EVLERİMİZİ SU İÇERİSİNDE"

Yaşananları gazetecilere anlatan Çay Mahallesi Muhtarı Yüksel Kahveci, "Daha önce bu kadar olmuyordu. Namazgah tarafından gelen su menfezden bu tarafa aktı. Epey yağmur yağdı. Gözüken bu. Bütün evlerimiz su içerisinde. Şu an 30'un ev etkilendi. Hepsi su içerisinde. Hepsinden Allah razı olsun. Bütün herkes buradaydı, canla başla çalıştılar. Botlarla alıyorlar. Diğerleri kendi imkanlarıyla çıkmıştı. Çalışmalar halen devam ediyor. Yurtlara yerleştirilenler var" diye konuştu.

Öte yandan meydana gelen sel felaketinin bilançosu drone ile havadan görüntülendi.

Zonguldak sele teslim: AFAD, evlerinde mahsur kalanları botlarla kurtardı
 KARABÜK VALİSİ UYARDI

Karabük Valisi Fuat Gürel, gece saatlerinde kent geneli aşırı yağışların beklendiğini hatırlatarak vatandaşları uyardı.

Yenice'de yaşanan aşırı yağış ve beraberinde yaşanan olumsuzlukları incelemek ve çözüm üretmek için tüm ekiplerle sahada olduklarını belirten Gürel, "Sahadaki arkadaşlarımız muhtarlarımızla gayretli çalışmalar yaptılar, şükürler olsun ki can kaybımız yok. Yollarımızın ve derelerimizin sanat yapılarında sıkıntılar oluştu, bazı evlerimizi ve bahçelerimizi su bastı. Hızlı bir şekilde sıkıntılarımızı bertaraf edeceğiz inşallah. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah beterinden korusun" dedi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...