Tgrt Haber

Çok çarpıcı araştırma! Erken menopoz Demans riskini 35 kat arttırıyor

02 Mart 2022 15:40 - Güncelleme : 02 Mart 2022 15:52
Çok çarpıcı araştırma! Erken menopoz Demans riskini 35 kat arttırıyor

Yapılan bilimsel çalışmaya göre, 40 yaş öncesi gelişen erken menopoz ileri yaşlarda Demans riskini yüzde 35 artırıyor.

Demans, her yıl milyonlarca insanın yaşamını etkiliyor. ABD’li bilim insanları 40 yaş öncesi erken menopoz ile Demas arasındaki ilişkiyi inceledi ve çok çarpıcı sonuçlara vardı. Yapılan araştırmaya göre, erken menopoza giren kadınlarda Demans riski yüzde 35 daha fazla. Amerikan Kalp Derneği Başkanı Dr. Donald Lloyd-Jones, "Bu çalışmada gördüğümüz şey, erken menopoz ile bunama riski arasında mütevazı bir ilişki vardır" dedi.

45 YAŞ ÖNCESİ MENOPOZ

Amerikan Kalp Derneği'nin 2022 konferansında sunulacak olan çalışmada, yarım milyon insanın sağlık ve çevresel bilgilerinin incelenmesi ve analiz edilmesi sonucunda ortaya çıktı. Lloyd-Jones, "Verilerin kapsamı ve genişliği önemli ve etkileyici” ifadelerini kullandı. 45 yaşından önce menopoza giren kadınların 65 yaşına kadar erken bunama teşhisi konma ihtimalinin 1,3 kat daha fazla olduğu belirlendi. Çalışma, ergenlikte belirli sağlık koşullarına sahip olmanın yetişkinlikte daha hızlı yaşlanma ile bağlantılı olabileceğini belirtiyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...