Tgrt Haber
07 Eylül 2022 09:07 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 09:25

ABD'den Koronavirüs aşısı açıklaması: Her yıl güncellenecek

Dünya yaklaşık 3 yıldır Koronavirüs ile mücadele ediyor. Salgın konusunda ABD'nin en yetkili isimlerinden biri olan Beyaz Saray baş tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci'den kritik bir açıklama geldi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: CBS News
ABD'den Koronavirüs aşısı açıklaması: Her yıl güncellenecek
Dr. Anthony Fauci,Koronavirüs

2019'un son aylarında hayatımıza giren Koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Salgında milyonlarca kişi hayatını kaybederken virüs de hayatta kalabilmek için yeni varyantlar ortaya çıkardı.  Daha bulaşıcı ancak daha az öldürücü Omicron varyantından sonra pek çok ülke gevşeme kararı alırken virüs bir kez daha BA.4 ve BA.5 alt varyantları ile kendisini gösterdi. Son aylarda salgınla mücadele devam ederken virüsün kaynağı Çin, dün iğnesiz aşı onayını veren ilk ülke oldu. BioNTech ve Pfizer, Omicron'un BA.4 ve BA.5 varyantlarına uyarlanan Covid-19 aşısı için geri sayım sürerken ABD'den flaş bir aşı açıklaması geldi.

HER YIL YENİ AŞI 

Salgın konusunda ABD'nin en yetkili ismi Beyaz Saray baş tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci'den kritik açıklama geldi. CBS News'ta yer alan habere göre, Fauci, Kovid-19 aşısının grip aşısı gibi her yıl güncellenen bir aşı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Fauci açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Muhtemelen, nüfusun çoğu için şu anda dolaşımda olan suşlarla eşleşen yıllık güncellenmiş Kovid-19 aşılarıyla, yıllık grip aşısınınkine benzer bir aşı kadansına sahip bir yola doğru ilerliyoruz.”

Beyaz Saray Koronavirüsle müdahale koordinatörü Dr. Ashish Jha ise bu durumu önemli bir dönüm noktası olarak nitelendirdi. Jha, “Amerikalıların büyük bir çoğunluğu için, yıllık tek bir Koronavirüs aşısının tüm yıl boyunca ciddi hastalıklara karşı yüksek derecede koruma sağlaması gereken bir noktaya gidiyoruz” dedi.

ABD'den Koronavirüs aşısı açıklaması: Her yıl güncellenecek

Dr. Anthony Fauci

AŞISIZLARIN ÖLME ORANI 9 KAT FAZLA 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) yayınladığı veriler ise aşı tartışmalarına son noktayı koymuştu. CDC yayınladığı son raporu ile aşının net faydasını bir kez daha gözler önüne serdi. CDC aşılanmamış kişilerin koronavirüsten ölme olasılığının 9 kat daha fazla olduğunu açıkladı.

 

 

Kaynak: CBS News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...